Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημαντικό απόκτημα

Με ένα σημαντικό απόκτημα εμπλουτίζεται το Μουσείο "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος".Πρόκειται για το "Μνημείο Ελευθερίου Βενιζέλου",έργο του μεγάλου μας γλύπτη Χρήστου Καπράλου.Το πρόπλασμα του έργου, το οποίο αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Χρήστου - Σούλης Καπράλου,χυτεύτηκε με δαπάνη του Δήμου Αθηναίων.

Στη χτεσινή τελετή παρουσίασης του γλυπτού παρευρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος.Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του... "Σύγχρονο γλυπτό, αλλά εμπνευσμένο και από την αθάνατη ελληνική παράδοση, το "Μνημείο Ελευθερίου Βενιζέλου" του Χρ. Καπράλου, διδάσκει και παραδειγματίζει".

Παρούσα στη χτεσινή σεμνή τελετή και η σύντροφος της ζωής του, η Σ. Καπράλου."Ο Χρήστος" τόνισε χαρακτηριστικά "σπάνια έκανε προτομές και σπανιότερα ακόμη έπαιρνε μέρος σε διαγωνισμούς για ανέγερση μνημείων. Αυτή η μακέτα, με ένα μικρό στρατό από Βενιζέλους, βρισκόταν στο εργαστήριο. Σκεφτόμασταν πάντοτε να τη χαρίσουμε στο Μουσείο Βενιζέλου. Αυτή ήταν η επιθυμία του Χρήστου. Πραγματοποιούμε σήμερα σαν ΔΣ του Ιδρύματος, που έχει σαν έδρα του την Αίγινα, αυτή του την επιθυμία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ