Σάββατο 23 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωστήρες γυναικών

Δυναμικό "παρών", δίνουν αυτές τις μέρες, σημαντικές Ελληνίδες εικαστικοί δημιουργοί, παρουσιάζοντας έργα τους σε γνωστούς εκθεσιακούς χώρους.

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4), εγκαινιάζεται στις 27 Μάρτη, έκθεση έργων της Ρουμπίνας Σαρελάκου.Υστερα από αρκετά χρόνια, η καταξιωμένη ζωγράφος και χαράκτρια, εκθέτει την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία και πάλι στην Αθήνα. Παρουσιάζει 30 έργα που προχωρούν τη δουλιά της πέρα από τις μέχρι σήμερα, γνωστές αναζητήσεις της. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής αλλά και κατασκευές: λεπταίσθητα στεφάνια από φυσικά υλικά, λιτά και πλούσια μαζί, οριακά. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Γιάννης Παπαϊωάννου "τα τοπία αποδίδονται με αδρές φόρμες και δραματικές αντιπαραθέσεις (...) ανάμεσα στη ρεαλιστική ακρίβεια της καταγραφής και τη μεταφυσική απόδοση της εσώτερης ουσίας των πραγμάτων".

Εγκαινιάζεται την 1η Απρίλη στην αίθουσα τέχνης "Μαρία Παπαδοπούλου (Ξενοκράτους 33), έκθεση έργων ζωγραφικής της Χρύσας Χάρατση."Καρπός αυτής της προσπάθειας" σημειώνει η ζωγράφος "είναι η προσπάθεια δημιουργίας χώρων - φυσικών (τοπία) και εσωτερικών ή κατασκευαστικών στοιχείων - όπου ο ένας φέρει στοιχεία του άλλου, η ρευστότητα της φόρμας εναλλάσσεται με τη γεωμετρικότητα εις βάρος ή προς ανάδειξη της άλλης". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Απρίλη.

Η τρίτη ατομική έκθεση έργων της Μαρίας Γιαννακάκη φιλοξενείται μέχρι τις 21 Απρίλη στην γκαλερί "Νέες Μορφές (Βαλαωρίτου 9). Η καινούρια δουλιά που παρουσιάζει, χαρακτηρίζεται από πλήθος εξπρεσιονιστικών στοιχείων τα οποία δουλεύει συστηματικά, ενσωματώνοντας αρμονικά όλα εκείνα που τη γοήτεψαν στην κινέζικη κουλτούρα με τις ρίζες του δικού μας πολιτισμού. Η Μ. Γιαννακάκη εκφράζει προσωπικά βιώματα, νιώθοντας την ανάγκη να αφηγηθεί μέσα από νύξεις τις σχέσεις της με τους ανθρώπους, τις αναμνήσεις που γεννά το παρελθόν ή τη σημερινή ζωή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ