Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στόχος των ΗΠΑ ο ελληνικός τουρισμός

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ. Η κυβέρνηση αρκείται σε ...αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι τις επόμενες 30 μέρες θα διευθετηθεί το θέμα!

Εκβιαστική παρέμβαση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών αποτελούν οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών των ΗΠΑ ότι το αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας. Στόχος της παρέμβασης αυτής, είναι να πληγεί ο ελληνικός τουρισμός και η ελληνική οικονομία, με απώτερο σκοπό να ελέγξουν οι Αμερικανοί τις εξελίξεις και να "συμμορφώσουν" την ελληνική κυβέρνηση.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ,με την προσθήκη ότι οι προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού, καθώς και η υπό έκδοση οδηγία με ανάλογο περιεχόμενο, συνιστούν απροκάλυπτη παρέμβαση των Αμερικανών στο εσωτερικό της χώρας μας. "Οι ισχυρισμοί του Αμερικανού υπουργού είναι εντελώς αβάσιμοι, αφού το αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι ασφαλές, ενώ κατά γενική ομολογία η "Ολυμπιακή" είναι η ασφαλέστερη αεροπορική εταιρία του κόσμου", τονίζεται στην ερώτηση και προστίθεται: "Γίνεται φανερό, λοιπόν ότι η αμερικανική παρέμβαση έχει στόχο τον ελληνικό τουρισμό και έτσι καταφέροντας ένα πλήγμα στην οικονομία της χώρας προσπαθούν να ελέγξουν τις εξελίξεις και να "συμμορφώσουν" την ελληνική κυβέρνηση".

"Κι αν οι Αμερικανοί και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι "κάνουν τη δουλιά τους" - υπογραμμίζεται - το ζήτημα είναι αν θα βρεθεί επιτέλους μια ελληνική κυβέρνηση που θα βγάλει τα εξόφθαλμα συμπεράσματα και θα υπερασπιστεί την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια. Πολύ περισσότερο μάλιστα, που η τελευταία αμερικανική πρόκληση εκδηλώθηκε την περίοδο που η χώρα μας τιμούσε την 175η επέτειο της Επανάστασης του 1821, ενώ την ίδια στιγμή περίσσευαν οι μεγαλόστομες δημοκοπίες της κυβέρνησης και των άλλων αστικών πολιτικών κομμάτων. Οι δυνάμεις αυτές έχουν πεδίον δόξης λαμπρόν, προκειμένου να αποδείξουν την ειλικρίνεια των μηνυμάτων τους με την ευκαιρία της εθνικής επετείου".

Ο Ορ. Κολοζώφ ρωτά τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εξωτερικών ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά η νέα αμερικανική προκλητική παρέμβαση.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αρκείται σε... αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι τις επόμενες 30 μέρες θα διευθετηθεί το θέμα. Την αισιοδοξία αυτή εξέφρασε χτες η υπουργός Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,μετά τη συνάντησή της με τον Αμερικανό πρέσβη Τ. Νάιλς,αν και νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε συνάντησή του με τον Τ. Νάιλς, απλώς εξέφρασε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης "ότι πρέπει να αρθεί η ανακοίνωση" του Αμερικανού υπουργού.

Ο Μ. Εβερτ,που συναντήθηκε χτες με επιχειρηματίες του τουρισμού, κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να ζητήσει αμέσως εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης Αμερικανών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, για επανέλεγχο των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ