Πέμπτη 28 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τον Γλύξμπουργκ τιμά ο Αβραμόπουλος

Τον Γλύξμπουργκ αποφάσισε να τιμήσει ο Δ. Αβραμόπουλος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ευκαιρία του εορτασμού για την αναβίωση πριν από 100 χρόνια των Ολυμπιακών Αγώνων αποφάσισε την κατασκευή τιμητικών πλακών με τα ονόματα των Ελλήνων Ολυμπιονικών - ανάμεσά τους και του έκπτωτου μονάρχη.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της πλειοψηφίας ενέκρινε εκδηλώσεις, ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών, για τον εορτασμό των 100 χρόνων της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποφάσισε ακόμα να τοποθετηθούν πλάκες στο Καλλιμάρμαρο, όπου θα αναγραφούν τα ονόματα όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών, δηλαδή και του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής τόνισε το ενδεχόμενο εμπλοκών και πολιτικών αντιπαραθέσεων εξαιτίας αυτής της ενέργειας, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα αδικαιολόγητη την ανάρτηση γιγαντοαφίσας, που τυπώνει ο δήμος, και πολυτελείς τις εκδηλώσεις.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η επέκταση του Σχεδίου Πόλης στο λόφο του Κυνοσάργους και η ένταξη 23 στρεμμάτων του, όπου ήδη υπάρχει οικισμός. Ομως η δημοτική αρχή δεν προβλέπει τη μετεγκατάσταση των σπιτιών που ήδη υπάρχουν, και έτσι μια απόφαση για χαρακτηρισμό του Λόφου ως χώρο πρασίνου, αφήνει ξεκρέμαστους τους κατοίκους του οικισμού. Ο Λεων. Αυδής σημείωσε ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες μελέτες, ώστε να απελευθερωθεί όλος ο χώρος, έκτασης 95 στρεμμάτων. "Θα προτιμούσα - τόνισε - να είχαμε καταλήξει μαζί με το Δήμο Δάφνης (που έχει στην αρμοδιότητά του μέρος του λόφου) στην απελευθέρωση της κορυφής του", ενώ σημείωσε πως οι αυθαίρετοι οικιστές είναι το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού που έχει παίξει η πολιτική εξουσία.

Στο μεταξύ τις επεκτατικές διαθέσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου στον αρχαιολογικό χώρο, που βρίσκεται δίπλα από τις εγκαταστάσεις του κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός, έθιξε ο επικεφαλής της παράταξης. Τόνισε ότι ο σύλλογος ζητά από το ΥΠΕΧΩΔΕ αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που είχε λάβει στο παρελθόν για να κτίσει. Αδεια που αναστάλθηκε με απόφαση του ΔΣ της Αθήνας το Σεπτέμβρη. Υπενθύμισε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλ. Σκαλαίος είχε αναλάβει να στείλει επιστολή στο υπουργείο, εξηγώντας γιατί ο δήμος αποφάσισε την αναστολή. Ζήτησε να μάθει αν στάλθηκε η επιστολή και πώς θα αντιδράσει ο δήμος στις νέες πιέσεις του Εθνικού για τσιμεντοποίηση του χώρου. "Δεν ξέρω αν έχει διαβιβαστεί η απόφαση στο ΥΠΕΧΩΔΕ" ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Ηλ. Σκαλαίου, "καθησυχάζοντας" το ΔΣ ότι η περίοδος αναστολής δεν έχει λήξει ακόμα και "διαβεβαιώνοντάς" τους ότι όταν αυτό συμβεί "θα δούμε"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ