Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πριν είναι αργά...

Εκεί στο ΙΚΑ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις διοικητικές και υγειονομικές υπηρεσίες, που είναι οργανωμένοι σε συλλόγους και σε δύο Ομοσπονδίες.

Εδώ και μέρες τώρα αποκαλύπτεται ότι ετοιμάζεται μια βόμβα για τα θεμέλια του μεγαλύτερου Οργανισμού της χώρας και γενικότερα της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας. Οτι δηλαδή η κυβέρνηση, κατ' εντολήν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ετοιμάζει τροπολογία με την οποία θα καταργεί την απόδοση στο ΙΚΑ των εισφορών των καταρτιζόμενων στα κοινοτικά προγράμματα, που προβλέπει ο νόμος 2335/95, που ισχύει απ' τον περασμένο Σεπτέμβρη. Πριν δηλαδή "δουλέψει" ο νόμος αυτός για να φέρει έσοδα στο ΙΚΑ, τον καταργούν.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Μήπως και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ έχουν λόγο για αυτή την εξέλιξη, που πρέπει να εκφραστεί και διά των συνδικάτων τους; Γιατί αν ανοίξει αυτή η κερκόπορτα, θα βρουν κι άλλοι φορείς τον τρόπο να εξαιρεθούν απ' την υποχρεωτική καταβολή των εισφορών στο ΙΚΑ.

Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Αν συνεχιστεί έτσι η μεταχείριση του ΙΚΑ απ' την κυβέρνηση, θα 'ρθει και η ώρα - πέραν των άλλων επιπτώσεων - που δε θα υπάρχουν ούτε λεφτά για τους μισθούς των εργαζομένων. Γι' αυτό χρειάζεται αντίδραση πριν είναι αργά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ