Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πάλι "θα" και υποσχέσεις από την κυβέρνηση

Οι υποσχέσεις και τα "θα" της κυβέρνησης προς τους μαθητές των νυχτερινών σχολείων, συνεχίστηκαν και κατά την προχτεσινή συνάντηση που είχε το συντονιστικό των νυχτερινών σχολείων με τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Πασχαλίδη.

Για άλλη μια φορά, ο υφυπουργός Παιδείας υποσχέθηκε άμεσες λύσεις στα προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης και δικαιολογήθηκε για τη μη επίλυση των αιτημάτων, όπως αναβολή στράτευσης στα 5 χρόνια και 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, ρίχνοντας τις ευθύνες στα υπουργεία Αμυνας και Εργασίας, λες και δεν υπάρχει ενιαία κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός, σχετικά με την ίδρυση Γραφείου Νυχτερινής Εκπαίδευσης και για πλήρη κάλυψη εξοπλισμού στα νυχτερινά σχολεία, διαβεβαίωσε ότι ήδη έχουν υπογραφεί τα σχετικά έγγραφα και τα συγκεκριμένα προβλήματα θα λυθούν έγκαιρα. Στο αίτημα για την αύξηση του χρόνου αναβολής στράτευσης στα 5 χρόνια, αλλά και για την άδεια με αποδοχές κατά την περίοδο των εξετάσεων, ο Γ. Πασχαλίδης "πέταξε το μπαλάκι" στον υφυπουργό Αμυνας Ν. Κουρή και τον υπουργό Εργασίας Ε. Γιαννόπουλο.Αυτός απλώς δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει συνάντηση μαζί τους και με την παρουσία της επιτροπής των μαθητών των νυχτερινών σχολείων να του εκθέσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υφυπουργός Παιδείας δεν παρέλειψε να επιτεθεί κατά του "Ριζοσπάστη", γιατί "έγραψε για εμπαιγμό", ενοχλημένος προφανώς από την προβολή των αιτημάτων, αλλά και των κινητοποιήσεων των μαθητών από την εφημερίδα μας. Πήρε, όμως, αμέσως απάντηση από τους ίδιους τους μαθητές. Μετά το τέλος και αυτής της συνάντησης (έχουν προηγηθεί αρκετές συναντήσεις και συσκέψεις), δήλωναν ότι δε θα ανεχτούν άλλο τον εμπαιγμό και αν δε δουν άμεσες λύσεις θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ