Παρασκευή 5 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κλειστόν" το υπουργείο Γεωργίας

Συνεχίζουν και σήμερα τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι

Κλειστό, για δεύτερη μέρα, παρέμεινε χτες το υπουργείο Γεωργίας, ενώ το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, αφού οι υπάλληλοι του υπουργείου θα παρατείνουν κατά μια μέρα την 48ωρη προειδοποιητική απεργία τους, κάνοντάς την τριήμερη. Παράλληλα, τον απεργιακό τους αγώνα συνέχισαν χτες οι ιχθυολόγοι του υπουργείου Γεωργίας, ενώ οι υπάλληλοι του Οργανισμού Βάμβακος ξεκίνησαν απεργία διαρκείας με 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χτες, δεύτερη μέρα της απεργίας οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας συνέχισαν δυναμικά τον αγώνα τους σε κέντρο και περιφέρεια. Στην Αθήνα οι απεργοί συγκεντρώθηκαν και χτες έξω από το υπουργείο και απέκλεισαν την είσοδό του, ενώ και τα άλλα κτίρια, όπου στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου δε λειτούργησαν. Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε χτες πρωί με τον γγ του υπουργείου Β. Σιουμάλα, ο οποίος ζήτησε να του υποβάλουν προτάσεις σχετικά με την καταβολή του επιδόματος που ζητούν. Οι υπάλληλοι του υπουργείου φέρονται, πάντως, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να υπάρξει δέσμευση του υπουργού Γεωργίας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε ανακοίνωση της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ), που εκπροσωπεί 21 συνδικαλιστικές οργανώσεις του υπουργείου Γεωργίας, καταγγέλλεται ο υπουργός Γεωργίας για αδιαλλαξία και προκλητικότητα απέναντι στους εργαζόμενους. Επίσης, καλεί τους εργαζομένους σε αγωνιστική συσπείρωση γύρω από την ΚΣΕ. Το συντονιστικό όργανο των υπαλλήλων του υπουργείου Γεωργίας αναμένεται να ξανασυνεδριάσει σήμερα, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή, ακόμα, απηύθυνε χτες αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζομένους του υπουργείου Γεωργίας και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή της για την καθολική συμμετοχή τους, στην απεργία. Ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους απεργούς υπαλλήλους του υπουργείου Γεωργίας εξέδωσε η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ), καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Υπαλλήλων (ΠΕ).

Οι κτηνίατροι ανέστειλαν

Το ΔΣ της ΠΕΚΔΥ, μετά από συνάντηση που είχε χτες βράδυ με τον υπουργό Γεωργίας, ανέστειλε την 7ήμερη απεργία που επρόκειτο να ξεκινήσει από σήμερα.

Οπως δήλωσαν μέλη του προεδρείου της ΠΕΚΔΥ, ο υπουργός Γεωργίας δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος (60.000 δρχ.) στους κτηνιάτρους, θα γίνουν προσλήψεις 100 κτηνιάτρων και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επαναφοράς των Κέντρων Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων από το ΕΘΙΑΓΕ, στο υπουργείο Γεωργίας. Ωστόσο, όμως, εκπρόσωποι του χώρου εκτιμούσαν χτες ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού Γεωργίας, είναι αποσπασματικές και δε δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις στα προβλήματα των κτηνιάτρων. Ακόμα, επισήμαναν ότι η "επιδοματική" πολιτική απλώς απαλύνει πρόσκαιρα το μισθολογικό πρόβλημα και πως η υποβάθμιση των κτηνιατρικών υπηρεσιών δε λύνεται με κάποιες προσλήψεις, αλλά απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος αυτού, σε συνδυασμό με τη δημιουργία όρων πλήρους εργαστηριακής κάλυψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ