Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επικίνδυνη αυθαιρεσία

Φορείς μιας επικίνδυνης αντίληψης φαίνεται πως είναι ορισμένοι εντός των Ενόπλων Δυνάμεων, με ευθύνη βέβαια όχι μόνο δική τους. Το επεισόδιο που έγινε χτες στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Νιγρίτας, όπου στρατονόμοι επιχείρησαν να συλλάβουν εκτός στρατοπέδου (!) πολίτες - μέλη της ΚΝΕ, που μοίραζαν προκηρύξεις στους εξοδούχους στρατιώτες, είναι ενδεικτικό αυτής της αντίληψης.

Επειδή, δηλαδή, δεν τους άρεσε η ενέργεια της ΚΝΕ, επειδή δεν τους βολεύει η φωνή που κάνει λόγο και για δικαιώματα των στρατευμένων, "αποφάσισαν και διέταξαν" την ...απαγόρευσή της. Από πού αντλούν αυτό το δικαίωμα; Δε γνωρίζουν μήπως ποια είναι τα όρια των αρμοδιοτήτων τους; Ας μην ξεχνούν πάντως - και οι αρμόδιοι οφείλουν να τοποθετηθούν επ' αυτού. Οι στρατιωτικές αρχές δεν έχουν καμιά απολύτως αρμοδιότητα εκτός στρατοπέδου και - πολύ περισσότερο - επί θεμάτων κοινωνικής δράσης, ενώ και επί των στρατιωτών η εξουσία τους δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Υπό αυτό το πρίσμα το κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους στρατευμένους για αγώνα μαζί με το λαό, για στρατό δημοκρατικό και θητεία με δικαιώματα, είναι όχι μόνο επίκαιρο, αλλά έχει και ιδιαίτερη αξία. Και, ασφαλώς, η ΚΝΕ δε θα ζητήσει την άδεια κανενός για το πότε και με ποιο τρόπο θα επικοινωνήσει με τη νεολαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ