Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΙΩΜΕΝΗ 20% Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ
ΠΑΣΧΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ
για τις οικογένειες των εργαζομένων

Ψευδεπίγραφοι και υποκριτικοί οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για συγκράτηση των τιμών στα αμνοερίφια

Η λιτότητα που οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης έχουν επιβάλει για τα νοικοκυριά των εργαζομένων, έβαλε και στο φετινό Πάσχα την έντονη σφραγίδα της, με όλες τις ανάλογες συνέπειες στην πασχαλινή αγορά. Στην πραγματικότητα και όπως δείχνουν τα πράγματα, ούτε το δώρο του Πάσχα στάθηκε μέχρι χτες ικανό να συμβάλει στην αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, καταγράφεται για άλλη μια χρονιά δραματική πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων, της τάξης του 15% - 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Την ίδια στιγμή οι κρεοπώλες κάνουν λόγο για μείωση της κίνησης κατά 20%.

Ετσι, ακόμα και οι "συγκρατημένες", όπως εμφανίζονται, τιμές των αμνοεριφίων, για τις οποίες... καυχιέται η κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι φαντάζουν απρόσιτες για τις τσέπες των μισθοσυντήρητων οικογενειών που καλούνται με το ισχνό δώρο του Πάσχα, το οποίο "απλόχερα" εισέπραξαν από την εισοδηματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, να στρώσουν το τραπέζι της ερχόμενης Κυριακής.


ΣΕΛ.  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ