Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά επέκταση του "πλαφόν" και σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Την επέκταση του πλαφόν στις τιμές διάθεσης των υγρών καυσίμων, που ανακοινώθηκε προχτές από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την επαρχία και τις περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής και της Θεσσαλονίκης ζητά με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η Ομοσπονδία κρίνει θετική την επιβολή πλαφόν στις λιανικές τιμές πώλησης της βενζίνης σούπερ και της αμόλυβδης στα πρατήρια και τον καθορισμό ορίων κέρδους στις εταιρίες εμπορίας και ζητά την επέκταση του μέτρου στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως υποστηρίζει, στις περιοχές αυτές οι πρατηριούχοι προμηθεύονται τη βενζίνη σούπερ στις 218,6 δρχ. το λίτρο και την αμόλυβδη στις 212,9 δρχ., και επομένως, δεν μπορούν να την πωλούν στις τιμές που ανακοίνωσε ο υπουργός, που είναι για τις περιοχές αυτές 219 δρχ. το λίτρο η σούπερ και 202 δρχ. η αμόλυβδη.

Στην ουσία, πάντως, θα πρέπει να σημειώσουμε και τα προχτεσινά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι την Τετάρτη 17 Απρίλη, την επέκταση των οποίων ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, είναι περιστασιακά και έχουν περιορισμένη εμβέλεια. Πρόκειται, σαφώς, για μέτρα που κάθε άλλο παρά θίγουν το καθεστώς της απελευθέρωσης στο χώρο της εμπορίας υγρών καυσίμων και στην ουσία η κυβέρνηση με αυτά προσβλέπει στο να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα "σπασμένα" της απελευθέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ