Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπερρεαλιστική ατμόσφαιρα

Στις 24 του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11), εγκαινιάζεται έκθεση έργων ζωγραφικής του Δημήτρη Γέρου.Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει 30 δημιουργίες που φιλοτεχνήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια.

Οπως σημειώνεται στον κατάλογο: "Τα αγαπημένα του θέματα σ' αυτή την ενότητα είναι οι καταπράσινοι κάμποι από τους οποίους ξεχύνονται χείμαρροι με παπαρούνες, που δημιουργούν μια μεθυστική αντίθεση και βαθιές μπλε θάλασσες που στη δομή τους περιπλέκονται ψάρια. Στο σύνολο των έργων του, υπάρχει μια έντονα μεταφυσική ατμόσφαιρα, που οφείλεται τόσο στη χρωματική, όσο και στη συνθετική δημιουργία και στα στοιχεία - σύμβολα που παρεμβάλλει".

To βράδυ των εγκαινίων, θα γίνει τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Εκτορα Κακναβάτο.Στο έργο του θα αναφερθούν οι: Θοδωρής Γεωργίου, Γιώργος Μαρκόπουλος.Ποιήματά του θα διαβάσει η ηθοποιός Μπέττυ Αρβανίτη.

Στις 22 του Απρίλη στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Πειραιά" (Ανδρούτσου 140), εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής της Νικολέτας Αντωνοπούλου.Κίνηση, φως, χρώμα, παλμός, ορίζουν συνθέσεις στο ευρηματικό μεταίχμιο ανάμεσα στην παραστατικότητα και στην αφαίρεση. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ