Σάββατο 20 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές περιπλανήσεις

Ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, μελοποιημένη από Ελληνες συνθέτες, θα παρουσιάσει το μουσικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων "Βάρβιτος" στις μουσικές παραστάσεις που θα δώσει σήμερα και αύριο στο θέατρο "Πορεία"(3ης Σεπτεμβρίου 69 και Τρικόρφων 3) της Σχολής Σταυράκου. "Τραγουδάει ένα σπουργίτι πάνω στη μικρή ελιά...", είναι ο τίτλος της παράστασης (τέσσερις συνολικά στην Αθήνα, δύο την ημέρα στις 9 και 10.30 μμ), που συνδιοργανώθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και φέρει την υπογραφή στην ενορχήστρωση - διδασκαλία της Βάσως Νίκα και στη σκηνοθεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

"Ηχων της πόλης" συνέχεια στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου), όπου σήμερα φιλοξενούνται οι "Πλάσμα" και οι "Ecko Tatto" και την Κυριακή οι "Επόμενη Κίνηση" και η "Σαύρα των βασιλικών δρόμων". Ωρα έναρξης 9.30μμ, γενική είσοδος 2.500 δραχμές. Σήμερα, εξάλλου, στις 8.30μμ, στο "Ρόδον" εμφανίζονται οι "Skyclad",κομίζοντας ήχο μεταλλικό, που όμως συνδυάζει τη δύναμη και τη μελωδία.

Την ευκαιρία ν' απολαύσουν ζωντανά μελωδίες του Μιχάλη Κουμπιού θα έχουν όσοι βρεθούν τη Δευτέρα, στις 10μμ, στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου), όπου ο συνθέτης θα παρουσιάσει την τελευταία του δουλιά "Πρωί, Μεσημέρι, Βράδυ" και θα θυμίσει παλιότερα τραγούδια του. Το πρόγραμμα θ' ανοίξει ο Φίλιππος Λαρδόπουλος με παραδοσιακά τραγούδια της Τήλου. Θα ακουστούν επίσης ο Ηλίας Κλωναρίδης στους "Χορούς της Νύχτας", η Κατερίνα Γιαμαλή στα "Ζωγραφιστά Τραγούδια", ο Βασίλης Μοσχονάς και η Καίτη Ροβήρου στην τελευταία του δουλιά, καθώς και ο Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης.

Διαφορετικό κλίμα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου σήμερα (8.30μμ) και αύριο (11.30πμ), στο πλαίσιο του κύκλου "Κινηματογράφος και Μουσική", θα παρουσιαστεί ο "Μπεν Χουρ",του Φρεντ Νίμπλο. Την προβολή θα συνοδεύσει η μουσική, που έγραψε ειδικά για την ταινία ο συνθέτης Καρλ Ντέιβις, ο οποίος θα διευθύνει και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα (8.30μμ) θα δώσει συναυλία η "Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης" με έργα Μπετόβεν και Μότσαρτ και μουσική διεύθυνση του Ν. Αρνονκούρ. Στο πιάνο η Μάρτα Αργκεριχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ