Κυριακή 21 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ημι-λειτουργία πολυιατρείου στην Τούμπα

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Γ. Κατσαρός

Υπολειτουργεί το πολυιατρείο στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στην περιοχή έχει κτιστεί εδώ και αρκετό καιρό ένα μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα, με τις προδιαγραφές και τις υποσχέσεις των αρμοδίων να λειτουργήσει σαν πολυιατρείο για την εξυπηρέτηση μιας ολόκληρης περιοχής με χιλιάδες ασφαλισμένους του ΙΚΑ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ είχε υποσχεθεί στους φορείς της περιοχής ότι το πολυιατρείο θα λειτουργούσε τον Ιούνη του 1995. Μέχρι σήμερα όμως, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, το μόνο τμήμα που έχει εγκατασταθεί είναι το μικροβιολογικό, οι διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές Υγείας. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης και Γ. Κατσαρός.Οι βουλευτές του Κόμματος υπογραμμίζουν ότι "η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, που είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν από περιοχή σε περιοχή για να εξυπηρετηθούν". Εξάλλου, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να προχωρήσει άμεσα "η λειτουργία όλων των ιατρείων και παράλληλα να καλυφθούν όλες οι θέσεις ιατρικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού".

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αν. Πεπονή,"αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ώστε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα το πολυιατρείο και πότε προβλέπεται να γίνει αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ