Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοιχτή σύγκρουση με άγνωστη κατάληξη

"Αν δε μας θέλετε να μας το πείτε", είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Εβερτ. Μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές, όπως φάνηκε και από τη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος

Η φράση "αν δε μας θέλετε να μας το πείτε" που σύμφωνα με πληροφορίες είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Μ. Εβερτ στη χτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, δείχνει από μόνη της την έκταση του εσωκομματικού ρήγματος που υπάρχει στη ΝΔ.

Η πρώτη μετά από αρκετό καιρό συμμετοχή του Κ. Μητσοτάκη σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου, συνοδεύθηκε με σκληρή κριτική προς την ηγεσία της ΝΔ με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στα κομματικά όργανα και την απομάκρυνση της Ντ. Μπακογιάννη και του Σ. Κούβελα από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, που μετά τη συνεδρίαση έσπευσε να δηλώσει ότι εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε τον Μ. Εβερτ ότι με τις αλλαγές έδωσε την εντύπωση ότι διώχνει τους ανεπιθύμητους και διχάζει το κόμμα, με αποτέλεσμα να ανησυχούν οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος. Είπε ότι δεν μπορεί να είναι κανένας ικανοποιημένος με ποσοστά της τάξης του 35% που εμφανίζει να έχει η ΝΔ και τόνισε ότι το κόμμα δεν έχει ξεκάθαρη πολιτική στον οικονομικό τομέα και στην εξωτερική πολιτική. Κατηγόρησε δε τον Μ. Εβερτ ότι διαρρέει στον Τύπο σενάρια για αποκλεισμό των διαφωνούντων από τις λίστες στις επόμενες εκλογές και ζήτησε επαναφορά των στελεχών που κατά καιρούς έχουν απομακρυνθεί.

Στις κατηγορίες αυτές ο Μ. Εβερτ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία στους βουλευτές και είπε ότι κανένα στέλεχος δεν είναι μόνιμο σε καμία θέση. Στον επίτιμο πρόεδρο απάντησε και ο Γ. Βαρβιτσιώτης λέγοντας ότι και ο Κ. Μητσοτάκης επί αρχηγίας του απέκλειε μη αρεστά σε αυτόν στελέχη ενώ ο Γ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι ορισμένες φορές οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού δίνουν την εντύπωση ότι βοηθούν τον Κ. Σημίτη.

Η νέα φάση της κρίσης στη ΝΔ, είναι σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει αλλεπάλληλα επεισόδια καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παυλόπουλος οι αλλαγές που σχεδιάζει ο Μ. Εβερτ "θα συνεχιστούν με γοργό ρυθμό και θα έχουν περατωθεί πολύ νωρίτερα από την Εθνική Συνδιάσκεψη".

Γ. Φωτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ