Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεχής "ανταλλαγή πυρών"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχουν γίνει φανερές οι τελικές θέσεις και επιδιώξεις των ηγετικών στελεχών ενόψει του συνεδρίου, τα οποία προτιμούν, προς το παρόν, να εκφράζονται μέσω στενών συνεργατών τους.

Χτες ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης,μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την υποβολή του εκβιαστικού διλήμματος "ή Σημίτης αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ή πρόωρες εκλογές", δήλωσε, από το Δουβλίνο, ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών.

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας Γερ. Αρσένης,επεξηγώντας τις αποστάσεις που κράτησε απέναντι σε μια ενδεχόμενη συμφωνία κορυφής, διευκρίνισε ότι οι συμφωνίες που δεν κατοχυρώνονται από τα μέλη είναι συμφωνίες που μπορεί να μην έχουν βιωσιμότητα και από αυτή την άποψη πρόσθεσε ότι "πρέπει να στηρίξουμε την πραγματική και όχι την πλασματική ενότητα του ΠΑΣΟΚ". Απαντώντας στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος για την αντιπροεδρία, απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του, λέγοντας "ακόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα καθήκοντά του και αν θα έχουμε αντιπρόεδρο". Αφησε έτσι να εννοηθεί ότι αναμένει παρέμβαση του Α. Παπανδρέου πριν το συνέδριο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί αν θα είναι υποψήφιος ή όχι για την προεδρία. Οι Χ. Καστανίδης,Χρ. Ροκόφυλλος και Μ. Δασκαλάκης επανέφεραν με δηλώσεις τους τα επιχειρήματα των "ομάδων" στις οποίες ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ