Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Βραχνάς το οικονομικό

Με στόχο τέσσερα μετάλλια, οι Ελληνες ιστιοπλόοι στους Ολυμπιακούς

Τους μεγαλόπνοους στόχους της "χρυσής" ομάδας της ιστιοπλοϊας στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα έθεσε, χτες σε συνέντευξη Τύπου, το προεδρείο της ομοσπονδίας, αλλά και ο διευθυντής του αγωνιστικού προγράμματος, Τάσος Μπουντούρης. Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκος Σαρικαβάζης, αναφερόμενος στη μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων αθλητών, είπε: "Πριν από 6 χρόνια η ομοσπονδία έκαμε ορισμένες τομές. Σήμερα τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Την προσπάθειά μας αυτή τη στηρίξαμε κατά μεγαλύτερο ποσοστό στον Τάσο Μπουντούρη, που του αναθέσαμε εν λευκώ την ομάδα. Με τη βοήθεια της ΕΟΑ, αλλά και της πολιτείας, πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στην Ατλάντα",

Ο Τάσος Μπουντούρης είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανος για τα... παιδιά του: "Είναι πραγματικά μια μεγάλη στιγμή για την ελληνική ιστιοπλοϊα. Σε 8 από τις 9 κατηγορίες έχουμε αθλητές. Οι μισοί πάνε για μετάλλιο, ενώ οι υπόλοιποι θα διακριθούν στην επόμενη Ολυμπιάδα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βάθος στο άθλημα". Ο Μπουντούρης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την οικονομική στενότητα: "Αυτός είναι ο μοναδικός εχθρός των ιστιοπλόων μας. Δε φοβόμαστε κανένα άλλο". Ο ολυμπιονίκης μάς μίλησε και για την "κόντρα" του με τον Νίκο Κακλαμανάκη: "Είχαμε διαφορές στον τρόπο προετοιμασίας. Στη Σαβάνα που βρεθήκαμε πριν από μερικές μέρες συζητήσαμε επί 7 ώρες, τα βρήκαμε και όλα είναι μέλι γάλα. Είμαστε μονιασμένη ομάδα".

Ας δούμε όμως την παρουσία των αθλητών-τριών μας στην Ατλάντα το ερχόμενο καλοκαίρι: ΣΟΛΙΓΚ: Σταύρος Αλευράς, Στέφανος Χάνδακας, Παναγιώτης Αλευράς. ΣΤΑΡ: Τάσος Μπουντούρης, Δημήτρης Μπούκης. 470 ανδρών: Ανδρέας Κοσματόπουλος, Κώστας Τριγκώνης. 470 γυναικών: Κατερίνα Καλούδη, Αιμιλία Τσούλφα, ΦΙΝ: Αιμίλιος Παπαθανασίου. ΜΙΣΤΡΑΛ ανδρών: Νίκος Κακλαμανάκης. ΓΙΟΥΡΟΠ: Μαρία Μυλωνά, ΛΕΪΖΕΡ: Δημήτρης Θεοδωράκης.

Ανδρ. ΠΑΓΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ