Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Βάρβαρη επίθεση σε διαδηλωτές

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-

Το σκληρό καθεστώς καταστολής που υιοθετούν σε εκάστοτε περίπτωση οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας της Ινδονησίας ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούριο. Ωστόσο, αυτό το ζήτημα επανήλθε χτες στη δημοσιότητα με επώνυμες καταγγελίες μελών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον, τρεις φοιτητές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χτες στη διάρκεια των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη βορειοανατολική Ινδονησία εδώ και τέσσερις μέρες, με αφορμή τις αυξήσεις στα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με εκπροσώπους μελών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας δεν επιχείρησαν μόνον να καταστείλουν τις διαδηλώσεις, αλλά να χρησιμοποιήσουν το γεγονός αυτό ως αφορμή για να κακοποιήσουν, να ξυλοκοπήσουν άγρια και "παραδειγματικά" εκατοντάδες νεαρούς διαδηλωτές. Ο Σαριφουντίν Σουντίνγ της οργάνωσης "Ινστιτούτο Νομικής Βοήθειας" κατήγγειλε στο πρακτορείο "Ασοσιέιτεντ Πρες" τις βάρβαρες επιθέσεις των δυνάμεων ασφαλείας, εκφράζοντας έντονους φόβους για τη ζωή τουλάχιστον 15 φοιτητών, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρισιμότατη κατάσταση. Οπως είπε χαρακτηριστικά: "Στην πόλη Οζούνγκ Πανγάνγκ μοιάζει να έχει ξεσπάσει πόλεμος. Οι στρατιώτες περιφέρονται παντού με αυτόματα πυροβόλα και οι αστυνομικοί έχουν πνίξει κάθε περιοχή με βροχή δακρυγόνων. Τώρα η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, καθώς στις διαδηλώσεις παίρνουν από σήμερα μέρος και δεκάδες μαθητές γυμνασίων"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ