Παρασκευή 26 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Νέος κύκλος παζαριών με τους υποψήφιους "μάνατζερ"

Την προσεχή βδομάδα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για την επιλογή μάνατζερ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίες θα εξαρτηθούν απ' τη διάθεση των υποψηφίων επενδυτών να κάνουν πίσω στις παράλογες αξιώσεις τους. Στα πλαίσια της απόφασης του ΔΣ των Ναυπηγείων για επαναδιαπραγμάτευση των προσφορών με τους υποψηφίους μάνατζερ, χτες παραδόθηκε στους τελευταίους ερωτηματολόγιο με βασικούς άξονες το οικονομικό και τα οργανωτικά, στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν γραπτώς μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το κείμενο του ερωτηματολογίου "φωτογραφίζει" τη μη ανταπόκριση των υποψηφίων στους όρους της διακήρυξης, αφού οι διευκρινίσεις που ζητιούνται αποδεικνύουν ότι οι επίδοξοι επενδυτές δε δεσμεύονται για τίποτα. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν νέο επιχειρηματικό σχέδιο, να δεσμευτούν για την αποδοχή του πλαισίου συμφωνίας που έχουν υπογράψει εργαζόμενοι και ΕΤΒΑ, να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές, καθώς και στοιχεία που να αποδεικνύουν την προηγούμενη εμπειρία τους. Σχετικά με τα επίμαχα σημεία που αφορούν σε οικονομικά και οργανωτικά θέματα, προτείνεται η επανεξέταση της δομής των αμοιβών τους, στην κατεύθυνση της μείωσης του σταθερού μέρους.

Συγκεκριμένα, προτείνεται ως σταθερή αμοιβή το ποσό των 300 - 400 εκατ. δρχ. και αύξηση του ποσοστού επί των κερδών και όχι επί του τζίρου που προτείνουν οι υποψήφιοι. Επίσης, προτείνεται η οργανωτική δύναμη διαχείρισης να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 7 ατόμων και να συμμετέχουν σε αυτή δύο Ελληνες εκπρόσωποι των Ναυπηγείων. Τέλος, να σημειωθεί ότι με πρόσφατη απόφαση του ΔΣ των Ναυπηγείων παρατείνεται η θητεία του γενικού διευθυντή Ι. Κολιννιάτη μέχρι τέλους του 1996.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ