Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξικά και στη Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Κορυφώνονται και στη Θεσσαλονίκη οι προετοιμασίες για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους και μετά τις καθιερωμένες ομιλίες θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το μνημείο των εργατών του Μάη του 1936,όπου θα καταθέσουν στεφάνι. Την Τρίτη με απόφαση του ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μια ώρας σε κάθε βάρδια σε όλους τους τομείς της παραγωγής.

Εως και την παραμονή τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης και οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ, με το πλαίσιο της Επιτροπής Σωματείων Θεσσαλονίκης θα συνεχίσουν τις ενημερωτικές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και στις λαϊκές συνοικίες, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να συμμετέχει μαζικά και μαχητικά στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση με προσυγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου).Ανάλογο μαχητικό κάλεσμα απευθύνει και η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα".

Την Κυριακή η Ομοσπονδία Οικοδόμων πραγματοποιεί σύσκεψη στο ΕΚΘ με τα σωματεία της Μακεδονίας, με θέμα την πανελλαδική απεργία στις 7,8 και 9 Μάη και με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πλαισιώσουν δυναμικά τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις.

Εξορμήσεις, επίσης, για την Πρωτομαγιά στους χώρους δουλιάς έχει προγραμματίσει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ