Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1996
Μέρα πάλης για τα συνδικάτα

Προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Ομόνοια πραγματοποιούν συνδικάτα της Αθήνας για να κατευθυνθούν στο Πεδίον του Αρεως. Αγωνιστικό προσκλητήριο και από τους συνταξιούχους

Λίγα μόλις 24ωρα από την 1η Μάη, τα συνδικάτα με ολοένα και πιο εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζονται για τον αγωνιστικό γιορτασμό της παγκόσμιας μέρας της εργατικής τάξης. Με σύνθημα "Πρωτομαγιά μέρα πάλης",βαδίζουν έτσι ώστε οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις να αποτελέσουν την απαρχή νέων πιο δυναμικών αγώνων. Στην Αθήνα η κορυφαία πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση είναι στις 10πμ στο Πεδίον του Αρεως. Στις 10.30πμ στην πλατεία Αριστοτέλους η κεντρική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και στην προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Ομόνοια,καλούν τους εργαζόμενους με κοινή τους ανακοίνωση 24 πρωτοβάθμια σωματεία της Αθήνας. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια θα συνενωθεί με την πορεία της προσυγκέντρωσης της Ομόνοιας.

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καλεί κάθε εργαζόμενο στις τράπεζες να πάρει μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη και στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, τονίζοντας πως "χρειάζεται να διατρανώσουμε με πιο αποφασιστικό τρόπο την αντίθεσή μας στην πολιτική που αυξάνει την ανεργία, μειώνει τα εισοδήματα, υποβαθμίζει την κοινωνική ασφάλιση, υπηρετεί τα κέρδη των εργοδοτών, ιδιωτικοποιεί τις δημόσιες επιχειρήσεις και ξαναγυρίζει τις εργασιακές σχέσεις στον περασμένο αιώνα".

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να συμμετέχουν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα απευθύνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας.Για την Αθήνα καλεί σε προσυγκέντρωση στις 9 πμ στα γραφεία της.

Μια ώρα στάση εργασίας την Τρίτη 30 Απρίλη κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών Επαγγελμάτων Ελλάδας,κατά την οποία θα γίνουν εκδηλώσεις σε χώρους δουλιάς. Επίσης η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανίας με ανακοίνωσή της καλεί στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια.

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, "να αγωνιστούμε για τη λύση των υπερώριμων αιτημάτων μας, να μετατρέψουμε τη συγκέντρωση σε βήμα νέων αγώνων".

Εκδήλωση για την Πρωτομαγιά διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 7.30 μμ, στα γραφεία τους, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών και η Επιτροπή Νέων Λογιστών.

Με κοινή τους απόφαση, ο Δήμος Ταύρου οι μαζικοί φορείς και τα συνδικάτα της περιοχής διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, που ολοκληρώνεται με συγκέντρωση την Τρίτη στις 7μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.Επίσης καλούν τους εργαζόμενους του Ταύρου να συμμετέχουν στην κεντρική συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και στην προσυγκέντρωση των σωματείων στην Ομόνοια.

Το Παράρτημα Κυψέλης του Συνδικάτου Οικοδόμων από κοινού με μαζικούς φορείς της περιοχής διοργανώνουν πρωτομαγιάτικη εκδήλωση τη Δευτέρα στις 7μμ, στην πλατεία Κυψέλης. Επίσης με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών ΟΤΕ καλεί στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και στην προσυγκέντρωση στις 9πμ στο κτίριο του ΝΥΜΑ.

Συνταξιούχοι

Ομόφωνα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς και καλεί τους συνταξιούχους στην προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στην Ομόνοια. "Η Πρωτομαγιά είναι αφετηρία νέων αγώνων" τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ - ΟΚΑ και καλεί στην προσυγκέντρωση στην Ομόνοια. "Σήμερα - τονίζει η Ομοσπονδία - αγωνιζόμαστε ενάντια στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι "μπλε" και "πράσινες" κυβερνήσεις, με την εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το Μάαστριχτ και την κατάμαυρη "Λευκή Βίβλο" και που μας παίρνουν μια μια τις κατακτήσεις μας, που οδηγούν την κοινωνική ασφάλιση στη χρεοκοπία".

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά,τονίζοντας πως "η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να είναι μια ξεχωριστή μέρα μαζικής και δυναμικής διαδήλωσης", καλεί τους συνταξιούχους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στον Πειραιά και στην προσυγκέντρωση στις 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Λούτσας βάζει πούλμαν για τη μεταφορά των συνταξιούχων στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που θα ξεκινήσουν στις 8 πμ από τη γωνία Αρτέμιδος και Ψαρρών.

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας καλεί στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της πόλης, στην πλατεία Καπνεργάτη στις 10 το πρωί.

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση καλεί και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων,για να απαιτήσουν αύξηση των συντάξεων με βάση την αύξηση του τιμαρίθμου και του εθνικού εισοδήματος. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει επίσης ότι τελευταία μεθοδεύεται η αρπαγή της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων και επιβεβαίωση αυτού αποτελεί η απόφαση για αλλαγή στο καθεστώς του ΜΤΠΥ.

Στην Πάτρα

Προσκλητήριο αντίστασης απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας,καλώντας τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 10πμ στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλία

Στις 9.30 το πρωί της προσεχούς Τετάρτης, στη γωνία των οδών Δημητριάδος και Καρτάλη, θα πραγματοποιηθεί η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου.Η Συντονιστική Επιτροπή οδηγήθηκε στην απόφαση να διοργανώσει αυτή τη συγκέντρωση μετά την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που δεν επέτρεψε ομιλίες εκπροσώπων όλων των παρατάξεων στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση. Στελέχη της Επιτροπής περιοδεύουν στα εργοστάσια και σε άλλους χώρους εργασίας, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση, δίνοντας αγωνιστικό, ταξικό περιεχόμενο στην κορυφαία εκδήλωση της εργατικής τάξης.

Στη Λάρισα,η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλίες εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, μετά από απόφαση της διοίκησης του τοπικού Εργατικού Κέντρου. Το ΕΚ Λάρισας αποφάσισε, επίσης, να προκηρύξει ωριαίες στάσεις εργασίας, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Απρίλη, για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Με συγκεντρώσεις που οργανώνουν τα τοπικά Εργατικά Κέντρα, θα γιορταστεί η Πρωτομαγιά στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

  • Στη Χαλκίδα η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ