Τρίτη 30 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σεργιάνι στην Ελλάδα των τραγουδιών

Παλιότερα και καινούρια του τραγούδια ερμήνευσε ο Λάκης Χαλκιάς

Είπε τη μουσική του "καλησπέρα" με τραγούδια, που τον έχουν βάλει χρόνια τώρα στην καρδιά του λαού μας. "Μαλαματένια λόγια", "Ο δάσκαλος", "Εδώ στην ξένη χώρα", "Ζαβαρακατρανέμια" και ο Λάκης Χαλκιάς ξεκίνησε το σεργιάνι του στο τραγούδι με συντροφιά τους εκατοντάδες φίλους της τέχνης του, που είχαν κατακλύσει χτες το βράδυ την αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ,όπου ο σεμνός και συνεπής λαϊκός καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πρόγραμμα με παλιότερα και καινούρια τραγούδια, που έχει σφραγίσει με την ερμηνεία του. Ανάμεσά τους και κομμάτια από την τελευταία του δισκογραφική δουλιά με τίτλο: "Η Ελλάδα είναι έρωτας".

"Τη συντροφική μου καλησπέρα", είπε ο Λ. Χαλκιάς στους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί"καλές εργασίες στο συνέδριο, που πλησιάζει, και θετικά αποτελέσματα για το καλό όλου του ελληνικού λαού".

Ενα αφιέρωμα - τιμή "σε όσους αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για τους εργατικούς αγώνες, αλλά και σε όσους σήμερα συνεχίζουν να αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες δουλιάς και ζωής" δέσποσε στο πρώτο μέρος του προγράμματος. "Γιε μου σπλάχνο των σπλάχνων μου", απήγγειλε η Αννα Φόνσου από τον "Επιτάφιο", για ν' ακολουθήσουν με τη φωνή του Λ. Χαλκιά τα "Μέρα Μαγιού", "Φάμπρικα", "Οταν σφίγγουν το χέρι", "Εμείς είμαστε οι εργάτες". Τραγούδια που έκαναν το ακροατήριο να χειροκροτήσει θερμά.

Ρεμπέτικα, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια ακολούθησαν. Μετά το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο, ένα άλλο αφιέρωμα σε δύο αγαπημένους απόντες: Τον Μάνο Λοϊζο και τον Τίμο Περλέγκα.Και "Το Μερτικό μου απ' τη χαρά" να δίνει τη θέση του στο "Αγριολούλουδο". Ενα ταξίδι στα μονοπάτια της δημοτικής μας μουσικής ακολούθησε, για να κλείσει η όμορφη βραδιά με τους ήχους από το "Επέσατε θύματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ