Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αγώνας για την ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. -

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Γερμανίας παρευρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, οι οποίοι κατήγγειλαν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για περικοπές στο κράτος πρόνοιας, κυρίως για τα μέτρα που θα πάρει σχετικά με τη μείωση κατά 20% του μισθού κατά τη διάρκεια της ασθένειας τους πρώτους έξι μήνες και κατά 10% στη συνέχεια. Επίσης, προβλέπεται και η κατάργηση της συμμετοχής των ταμείων υγείας στα γυαλιά και τις τεχνητές οδοντοστοιχίες των ασφαλισμένων, ενώ κατά τη διάρκεια ασθενείας διπλασιάζεται η οικονομική συμμετοχή των πασχόντων.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας των Συνδικάτων της Γερμανίας, Ντίτερ Σουλτ, μιλώντας σε περίπου 20.000 συγκεντρωμένους στο δημαρχείο του Βερολίνου, επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση ψάχνει για τσακωμό "τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις γροθιές μας".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όποιος παίρνει πίσω ήδη κατακτημένα δικαιώματα, όπως αυτά που αφορούν την υγειονομική περίθαλψη "παίζει με τη φωτιά. Κάτω από το περικάλυμμα των κοινωνικών καταχρήσεων, η κυβέρνηση αντιτίθεται στους εργαζόμενους και όχι την ανεργία".

Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας. Σε μια από αυτές, ο αρχηγός του ισχυρού συνδικάτου Μετάλλου "IG", Κλάους Ζβίκελ τόνισε ότι τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης είναι ένα κάλεσμα να πάρουν τα όπλα.

"Δε θα καθυστερήσουμε ούτε για ένα λεπτό να χρησιμοποιήσουμε όλες, και επισημαίνω, όλες τις τακτικές των συνδικάτων που διαθέτουμε", πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, μετά τη συγκέντρωση σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεαρούς, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αρκετά άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ