Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Κρίνεται σήμερα η ονομαστικοποίηση μετοχών

Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί το πολύπαθο - τον τελευταίο καιρό - Χρηματιστήριο εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που συνεδριάζει εκ νέου σήμερα με θέμα την αναστολή ή μη της ισχύος του ΠΔ περί ονομαστικοποίησης των μετοχών ανωνύμων εταιριών που υλοποιούν για λογαριασμό του δημοσίου συμβάσεις άνω του 1 δισ. δρχ. Αν δε ληφθεί ούτε σήμερα απόφαση ή αν δεν κριθεί σκόπιμο να δοθεί παράταση, καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία ονομαστικοποίησης όλων των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου,θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν παρενέργειες και στο Χρηματιστήριο. Παρενέργειες, όχι μόνο για τις μετοχές των εταιριών που "κλοτσούν" στην ονομαστικοποίηση, αλλά και για το σύνολο του Χρηματιστηρίου, καθώς υπολογίζεται ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στη σχετική διάταξη αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των εισαγμένων εταιριών.

Να θυμίσουμε, ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε, από την απόφαση των 39 κατασκευαστικών εταιριών, οι οποίες αντιδρώντας στην ονομαστικοποίηση - με διάφορα προσχήματα - έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας να κηρυχτεί αντισυνταγματικό το εν λόγω ΠΔ.

Η κυβέρνηση πάντως, κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Ενδεικτικό από αυτή την άποψη, είναι και το γεγονός, ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, δήλωσε προχτές - μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό - πως "δεν υπάρχει κανένα θέμα".

  • Κάθετα αντίθετος στη δημοσίευση παραπλανητικών δημοσιευμάτων και την αγοραπωλησία "αέρα" τάσσεται με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά και ζητά από την κυβέρνηση να παρέμβει δυναμικά,ενάντια στην "τυχοδιωκτική συμπεριφορά αυτών των ολίγων, αλλά επικίνδυνων "επιχειρηματιών" που μετατρέπουν το Χρηματιστήριο σε τζόγο".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ