Πέμπτη 2 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σκάνδαλο εκποίησης της ΕΛΒΙΚ

Με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε με το ξεπούλημα της ΕΛΒΙΚ σε ιδιώτες έφερε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να τερματιστεί το σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ερώτηση που υπογράφεται απ' τον βουλευτή του Κόμματος Αντώνη Σκυλάκο, οι ιδιοκτήτες της ΕΛΒΙΚ αφού εξαγόρασαν την επιχείρηση αντί "πινακίου φακής", αποθρασυμένοι απ' τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που τους παραχώρησαν και έκταση 820 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της Κοινότητας Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων, απαιτούν τώρα και επιδότηση ύψους 3 δισ. δρχ. για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, ενώ απειλούν με πυροβολισμούς τους κατοίκους της κοινότητας που αντιδρούν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καλεί τους υπουργούς Ανάπτυξης, Γεωργίας και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης να απαντήσουν:

  • Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να τερματίσει το σκάνδαλο της παραχώρησης της κοινοτικής έκτασης στην ΕΛΒΙΚ και να δώσει πολιτική λύση στο θέμα.
  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε να διατεθούν μερικά απ' τα δισ. δρχ. που χαρίζονται στους διάφορους αετονύχηδες της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής του Νομού Τρικάλων καθώς και
  • Εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάρει κάποια μέτρα ώστε να συνετιστούν οι αγοραστές της ΕΛΒΙΚ στη συμπεριφορά τους απέναντι στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της κοινότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ