Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΕΡΙΑ
Αμεση αμερικανική ανάμειξη

Τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία πλέουν στις λιβεριανές ακτές, ενώ οι αντίπαλες ανταρτικές ομάδες της δυτικοαφρικανικής αυτής χώρας κλιμακώνουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-

Σε απόσταση βολής βρίσκονται από χτες το μεσημέρι τα τρία αμερικανικά πολεμικά πλοία που πλέουν στις ακτές της Λιβερίας. Οι αντίπαλες ανταρτικές ομάδες της δυτικοαφρικανικής χώρας κλιμακώνουν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, εκφράζοντας παράλληλα φόβο για τη στρατιωτική ανάμειξη των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Τσαρλς Τέιλορ, ένα από τα έξι ανώτατα διοικητικά στελέχη της πρώην προσωρινής λιβεριανής κυβέρνησης και αρχηγός της ανταρτικής οργάνωσης "Εθνικοπατριωτικό Μέτωπο Λιβερίας", διέψευσε κάθε ελπίδα για την προς το παρόν σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας με τους αντιπάλους του, Ρούζβελτ Τζόνσον και Αλχάζι Κρόμαχ. Μιλώντας στον ελεγχόμενο από τον ίδιο ραδιοσταθμό "ΚΙSS - FM", ο Τέιλορ προειδοποίησε τις ΗΠΑ "να μην αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβερίας", με το επιχείρημα ότι από το περασμένο 48ωρο έχουν περιοριστεί οι μάχες στην περιοχή που φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία φρουρείται από 230 Αμερικανούς πεζοναύτες. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκρούσεις μαίνονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στο Πέινσβιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ