Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στου ΚΕΡΑΝΗ για ανάκληση απόλυσης

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην "ελαστικοποίηση" των εργασιακών σχέσεων

Με 24ωρη απεργία χθες οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΚΕΡΑΝΗΣ απαίτησαν την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους Γ. Μπαμπούκη.Το τμήμα παραγωγής του εργοστασίου κυριολεκτικά "παρέλυσε", καθώς η συμμετοχή στην κινητοποίηση έφτασε το 95%. Σήμερα πραγματοποιείται νέα 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 8.30 το πρωί.

Από πολύ νωρίς χτες το πρωί οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο και δήλωναν αποφασισμένοι να μη δεχτούν απολύσεις, ούτε τις ελαστικές μορφές εργασίας που επιχειρεί να περάσει η εταιρία τα τελευταία δυο χρόνια. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Αντιπροσωπεία του σωματείου έκανε διάβημα στο υπουργείο Εργασίας, όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση με τη διοίκηση της επιχείρησης και τη διευθύντρια εργασιακών σχέσεων του υπουργείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΕΚΠ με τον γραμματέα Γ. Μανουσογιαννάκη και τον αντιπρόεδρο Γ. Γαβρίλη.Η εταιρία επέμεινε στην απόλυση του Γ. Μπαμπούκη και έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.

Ο γραμματέας του ΕΚΠ Γ. Μανουσογιαννάκης μας είπε ότι το ΕΚΠ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του "Κεράνη" και συμπαραστέκεται στους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που προωθεί η εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ