Παρασκευή 3 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ
Κινητοποίηση για ωράριο - σύμβαση

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι. Την τακτική του "διαίρει και βασίλευε" επιλέγει η πολυεθνική

Στάσεις εργασίας από τις 12μ ως τις 4μμ και από τις 8μμ και μετά πραγματοποιούν, αύριο, Σάββατο, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ,αντιδρώντας στην προκλητική απόφαση της γερμανικής πολυεθνικής να παρατείνει μέχρι τις 9μμ τη λειτουργία των καταστημάτων το Σάββατο. Επίσης διεκδικούν την υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ικανοποιητικές αυξήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία επιχειρεί την παράταση του ωραρίου. Ανάλογη προσπάθεια είχε κάνει και πέρσι τον Ιούνιο. Οι εργαζόμενοι με την ενότητα και τον αγώνα τους ματαίωσαν όμως αυτά τα σχέδια.

Από τον περασμένο Νοέμβρη το επιχειρησιακό σωματείο έχει καταθέσει πλαίσιο οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και έχει ζητήσει την υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης, καθώς και να υπάρξει συνολική διευθέτηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Η διεύθυνση της εταιρίας έχει απαντήσει αρνητικά σε όλα τα αιτήματα και, ιδιαίτερα, εμφανίζεται ανένδοτη στην υπογραφή διμερούς σύμβασης.

Επιπλέον, και προκειμένου να περάσουν τα σχέδιά της, εφαρμόζει την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", αλλά και την τρομοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν τάξει σε ορισμένους εργαζόμενους επιλεκτικές αυξήσεις. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη ο διευθυντής του καταστήματος στον Ταύρο κάλεσε τους εργαζόμενους σε σύσκεψη και τους υποσχέθηκε πως κάποια απ' τα θεσμικά αιτήματά τους εξετάζονται... Ωστόσο, απέκλεισε και πάλι την υπογραφή διμερούς σύμβασης. Ο διευθυντής του καταστήματος στο Αιγάλεω τις τελευταίες μέρες καλεί στο γραφείο του έναν έναν τους εργαζόμενους και τους απειλεί ότι, αν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, θα προχωρήσουν σε απολύσεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ