Τετάρτη 8 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τελεσίγραφο διαιτητών

Με αποχώρηση των Ελλήνων διαιτητών απείλησε χτες η ΟΔΚΕ. Βαρύ το κλίμα ενόψει του σημερινού 2ου παιχνιδιού

Σε βαρύ κλίμα, που καλλιεργήθηκε από τις δηλώσεις των παραγόντων και την αμφισβήτηση της εντιμότητας των διαιτητών, διεξάγεται στις 21.30 στο ΟΑΚΑ, ο δεύτερος τελικός για την ανάδειξη του πρωταθλητή, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Οι Κορομηλάς, Τσανίδης που κληρώθηκαν να αποδώσουν δικαιοσύνη, εκ των προτέρων είναι δεδομένο ότι θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαμαρτυριών 16.000 θεατών. Θ' αντέξουν; Η Ομοσπονδία τους πήρε χτες θέση στα όσα ακολούθησαν μετά το 67 - 63 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. "Η ανοχή μας έχει φτάσει στο έσχατο σημείο. Διοργανωτές του πρωταθλήματος και αθλητικός δικαστής στέκονται ανήμποροι να επιβάλουν τον νόμο και παρακολουθούν εκ του μακρόθεν, περιμένουν δε από τους διαιτητές, υβριζόμενους και προπηλακιζόμενους από την προηγούμενη του αγώνα, να σταθούν όρθιοι χωρίς καμία συμπαράσταση στην απονομή δικαιοσύνης. Οτι είναι άνθρωποι που δολοφονείται με τα δημοσιεύματα ο ψυχισμός τους, ότι θίγεται η κοινωνική τους παρουσία και αξιοπρέπεια, κανέναν δεν προβληματίζει", τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε. Κι επειδή η ΟΔΚΕ φοβάται ότι και σήμερα θα επαναληφθεί το σκηνικό της Κυριακής, χωρίς προστασία από τον αθλητικό δικαστή, απειλεί "ότι σε περίπτωση επανάληψης των γνωστών δηλώσεων θα αποσύρει τους διαιτητές από αυτήν την τελική φάση, ώστε να διεξαχθεί το υπόλοιπό της με τους... γνωστούς Ευρωπαίους διαιτητές".

Η ιδέα πρόσκλησης ξένων διαιτητών καλλιεργείται ευρέως τις τελευταίες μέρες κι από πολλούς θεωρείται η καλύτερη κίνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς παρατράγουδα το φετινό πρωτάθλημα.

Απόντες Κόρφας - Γαλακτερός

Στον αγωνιστικό τομέα το παιχνίδι είναι οριακό για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό. Η έδρα και η εμπειρία των παικτών του τον καθιστούν φαβορί για τη νίκη και το ζητούμενο είναι η αντίδραση των νέων παικτών του Ιωαννίδη. Από κει και πέρα ο Μπ. Μαλίκοβιτς δε θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Κόρφα, ενώ ο Γ. Ιωαννίδης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γαλακτερού που χτες υποβλήθηκε σε εγχείρηση μηνίσκου.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.30 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΜΕGΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ