Πέμπτη 9 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Πέραμα συνεχίζει

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων, για δουλιά και ζωή στο Πέραμα, αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη φορέων

Με παράσταση στο υπουργείο Βιομηχανίας την Πέμπτη 16 Μάη,κλιμακώνεται ο αγώνας του λαού του Περάματος ενάντια στην ανεργία, ενώ χτες το βράδυ ολοκληρώθηκε, με συναυλία στην Πρόνοια, το διήμερο δράσης του δήμου, των συνδικάτων και όλων των μαζικών φορέων της περιοχής, με κορυφαία στιγμή την προχτεσινή μεγαλειώδη πορεία από το Δημαρχείο Περάματος στον Πειραιά, στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Οπως υπογραμμίστηκε κατά τη χτεσινή σύσκεψη των φορέων, που έγινε στο Δημαρχείο, θα ακολουθήσουν και άλλες μαζικές, δυναμικές κινητοποιήσεις, αν άμεσα η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης. Δεσμεύσεις, που επανέλαβε προχτές ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ. Σφυρίου σε αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής.

Κατά τη χτεσινή σύσκεψη των εκπροσώπων των φορέων, ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι από τις 10.000 θέσεις εργασίας που υπήρχαν τα τελευταία 40 χρόνια στην περιοχή, σήμερα μόλις και μετά βίας εργάζονται 1.500-2.000 άτομα και όχι συνεχώς!

Ο κ. Παππαδάκης,εκπρόσωπος του ΟΛΠ, επανέλαβε τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχει δώσει ο Οργανισμός και σε ερώτηση του δημάρχου για το πώς θα παρέμβει ο ΟΛΠ για να έρθουν δουλιές στη Ζώνη, ανέφερε ότι ούτε στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να παρέμβει ο ΟΛΠ, ούτε στους εφοπλιστές, ούτε στους εργοδότες της Ζώνης. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Κρασιανάκης επανέλαβε τις προχτεσινές δεσμεύσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου ΠειραιάΓ. Μανουσογιαννάκης σημείωσε ότι η απουσία κυβερνητικών παραγόντων υποδηλώνει τη στάση που κρατούν απέναντι σ' αυτά τα προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής,που παραβρέθηκε στη σύσκεψη, τόνισε: "Το θέμα της ανεργίας δεν είναι ένα θέμα μικρό που έρχεται από κάποιες ολιγωρίες ή κάποια λάθη. Είναι πρόβλημα της ίδιας της πολιτικής που ασκείται και που πρέπει να ανατραπεί. Κατά τη γνώμη μας η μόνη ελπίδα είναι αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε στα πλαίσια ενός ενιαίου μετώπου πάλης των εργατών, των μικρομεσαίων, της ΤΑ, άλλων φορέων, που πρέπει να συνεχιστεί, να βαθύνει και να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι με τις δυνατότητες που έχουμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε".

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Χρήστου,εκπρόσωποι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά,βουλευτές της περιφέρειας, ο Β. Ξένος γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ