Παρασκευή 10 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με το βλέμμα στην ... "Αμοργό"
  • Αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Γκάτσο,με αφορμή τα τέσσερα χρόνια από το θάνατό του,είναι η βραδιά της Κυριακής στο Μουσικό Σπίτι "Δίαυλος" (Δράκου 9, Κουκάκι). Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος θα παρουσιάσει κύκλους τραγουδιών που μελοποίησαν οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Στ. Ξαρχάκος, Δ. Μούτσης και Λ. Κηλαηδόνης. Επίσης, η δεκαπενταμελής χορωδία φοιτητών "Ρέμβη" θα τραγουδήσει ποιήματα του Νίκου Γκάτσου, υπό τη διεύθυνση του Αλέξη Γεωργαντίδη.
  • Στο μπαρ "Ηχος" της Αγίας Παρασκευής (Γούναρη 36) εμφανίζονται, απόψε (11.30μμ), τα Υπόγεια Ρεύματα,προκειμένου να παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλιά με τίτλο "Υπογείων Παραλογές".
  • Ολοκληρώνονται, την Κυριακή, στο χώρο "Τσάι στη Σαχάρα" (Ιλισίων και Λαοδικείας 18) οι εμφανίσεις του Κωστή Αβυσσινού.Ο δεξιοτέχνης, με μαντολίνο, τζουρά και λαούτο παρουσιάζει το δίσκο του με τίτλο "Του Λιβυκού το Πέλαγος" και ερμηνεύει κρητικούς σκοπούς από κοντυλιές μέχρι ταμπαχανιώτικα.
  • Μουσική της Ανατολικής Μεσογείου παρουσιάζουν, απόψε, στο Μπαράκι του Βασίλη (Ζωοδόχου Πηγής 98), οι Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Σινόπουλος, Περικλής Παπαπετρόπουλος.Αύριο θα παρουσιάσουν φλαμένκο οι Χοσί Γκονζάλεθ, Μαριέλα Καρετέρο, Δημήτρης Κουκουλιτάκης και Γιώργος Παπαδόπουλος.Τέλος, την Κυριακή, οι Γιάννης και Νίκος Γεωργιάδης θα ερμηνεύσουν ποντιακά τραγούδια.
  • Ποίηση και μουσική του Μεσαίωνα από τον κύκλο "Κάρμινα Μπουράνα" θα παρουσιάσει το Σάββατο (8μμ), στο "Καφέ - Παράσταση" (Βαλτετσίου 15) το συγκρότημα "Λίρε Κάντους". Στον ίδιο χώρο, την Κυριακή (10.30μμ) οι "Οκέζιοναλ Ντιμ" κάνουν αυτοσχεδιασμούς πάνω σε κομμάτια των Νικ Γκέιβ, Τομ Γουέιτς, Μπομπ Ντίλαν και Ρόλινγκ Στόουνς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ