Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Πέραμα κλιμακώνει τον αγώνα

Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Βιομηχανίας ενάντια στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση. Αγωνιστικό προσκλητήριο από το δήμο, τα σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς

Το Πέραμα κλιμακώνει τον αγώνα του ενάντια στην ανεργία και την αποβιομηχάνιση, μετά την πρόσφατη μεγαλειώδη αγωνιστική πορεία από το Πέραμα στον Πειραιά που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι έμποροι οι βιοτέχνες και οι μαζικοί φορείς της πόλης, οι μαθητές, οι συνταξιούχοι και οι γυναίκες. Ετσι, αύριο Πέμπτη, 16 του μήνα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Δημαρχείο Περάματος και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, με πούλμαν, θα μεταβούν στο υπουργείο Βιομηχανίας για να διαδηλώσουν τα αιτήματά τους. Τα σωματεία της Ζώνης θα διακόψουν την εργασία από τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα πλοία και μαγαζιά.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ζώνης, οι δημότες της περιοχής, οι μαζικοί φορείς της πόλης και οι Ενώσεις βιοτεχνών και εμπόρων παλεύουν για: Να ενταχθεί στις φθίνουσες περιοχές η ευρύτερη περιοχή Περάματος και να ληφθούν άμεσα μέτρα. Το υπουργείο Βιομηχανίας να προχωρήσει σε μια πολιτική στήριξης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (τραπεζικό σύστημα, διακρατικές συμφωνίες, παρέμβαση προς εφοπλιστικές ενώσεις). Να αντιμετωπιστεί η έλλειψη δεξαμενών στη Ζώνη. Να σταματήσει η υποσχεσιολογία για το "Βιοτεχνικό πάρκο Σχιστού", που από το 1987 ξεκινάει στα λόγια και ποτέ δεν υλοποιείται. Να υλοποιηθεί η εκκαθάριση του Μητρώου Ναυπηγοεπισκευαστών. Να ενταθεί η μετεγκατάσταση των πετρελαιοειδών, σύμφωνα με τη μελέτη και να παρθεί πίσω η άδεια της ΕΤΕΚΑ. Να υλοποιηθεί με βάση τις προτάσεις των σωματείων η μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία της Ζώνης τονίζουν ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε "νέες υποσχέσεις" και νέα "θα", που παραπέμπουν τη λύση των προβλημάτων στο... μέλλον! "Μια τέτοια αντιμετώπιση της κατάστασης - τονίζεται στην ανακοίνωση - μας αναγκάζει να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις".

Ο Δήμος Περάματος σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη βαθιά του εκτίμηση προς τους εργαζόμενους, άνεργους, βιοτέχνες, εμπόρους, γυναίκες και νέους, που με την αποφασιστική τους συμμετοχή στη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία από το Πέραμα στον Πειραιά έδωσαν μια αποφασιστική απάντηση στην πολιτική αποβιομηχανοποίησης και περιθωριοποίησης της περιοχής. Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ο Δήμος Περάματος θα αναπτύξει τις θέσεις του και θα γνωστοποιήσει τις αποφάσεις του για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων με στόχο: Δουλιά και ζωή στο Πέραμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ