Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό

Οι "πράσινοι" θα παίξουν σήμερα, εκτός απροόπτου, χωρίς τον Ουίλκινς, που δεν προπονήθηκε χτες

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, πράξη τέταρτη, και το δεδομένο είναι ότι δε θα έχουμε απονομή σήμερα στο ΟΑΚΑ. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να νικήσει ο Ολυμπιακός. Για... το φόβο των Ιουδαίων, η διοργανώτρια αρχή εκτίμησε ότι είναι μεγάλο το ρίσκο να στέψει τους Πειραιώτες πρωταθλητές στο ΟΑΚΑ. Προφανώς το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αναδειχτεί πρωταθλητής στο Φάληρο, εφόσον φυσικά χρειαστεί και πέμπτο παιχνίδι.

Χωρίς τον Ντ. Ουίλκινς θα αγωνιστεί κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός. Ο Αμερικανός ούτε χτες προπονήθηκε και οι ελπίδες να δοκιμάσει το πόδι του είναι ελάχιστες. Η οριστική απόφαση θα παρθεί από τον ίδιο λίγο πριν το εναρκτήριο τζάμπολ, ενώ το πιθανότερο είναι ότι για ψυχολογικούς λόγους θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας του. Ο Ουίλκινς σε καμία περίπτωση πάντως δε θα ρισκάρει να θέσει τέρμα στην καριέρα του με ένα νέο σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, προκειμένου να αναδειχτεί πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός.

Οι Πειραιώτες ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο, αλλά θεωρούν πρώτης τάξεως ευκαιρία την απουσία του Ουίλκινς, ώστε να αναδειχτούν πρωταθλητές μια ώρα νωρίτερα. Ο Γ. Σιγάλας που θα δώσει κανονικά το "παρών" στο παιχνίδι, έστω κι αν αισθάνεται πόνους στον ώμο, θεωρεί κλειδί για το τελικό αποτέλεσμα την απόδοση της ομάδας του. "Το θέμα δεν είναι αν θα αγωνιστεί ή όχι ο Ουίλκινς, αλλά πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός. Ο Ουίλκινς είναι μεγάλος αθλητής, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να καλύψει το κενό του", υπογράμμισε.

Στον Παναθηναϊκό αισιοδοξούν ότι η έδρα θα παίξει και πάλι το ρόλο της και ο πρωταθλητής θα κριθεί την Κυριακή στο Φάληρο. Ο Μπ. Μάλκοβιτς ετοίμασε τις τελευταίες δύο μέρες τα νέα επιθετικά σχήματα της ομάδας του με τον Στ. Βράνκοβιτς και τον Ν. Οικονόμου στο επίκεντρο. Ο δεύτερος θα αναλάβει και το δύσκολο ρόλο να σταματήσει τον Ουόλτερ Μπέρι, τον παίκτη που έκρινε με την απόδοσή του το παιχνίδι της Κυριακής.

Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 21.30, οι δύο ομάδες έχουν εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των εισιτηρίων που δικαιούνταν και για όσους μείνουν στο σπίτι, τον αγώνα θα καλύψει σε απευθείας μετάδοση το MEGA.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ