Τετάρτη 15 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η εμπειρία κόντρα στα νιάτα

Με τον Μανωλά στην αρχική 11άδα θα παραταχθεί η ΑΕΚ στον 14ο τελικό στην ιστορία της. Εξω από τη 16άδα του "πρωτάρη" και φιλόδοξου Απόλλωνα οι Μήνου, Παπαδόπουλος

"Ο παλιός θα είναι αλλιώς" ή "ο νέος θα είναι ωραίος"; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό θα τη μάθουμε μετά το τέλος του σημερινού 54ου τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στη "δικέφαλο" (παλιός) και τον Απόλλωνα (ωραίος). Η ΑΕΚ για τρίτη φορά σε ισάριθμα χρόνια φτάνει στην ...πηγή και θέλει, σε αντίθεση με τα προηγούμενα δύο, να "δροσιστεί". Από την άλλη η "Ελαφρά Ταξιαρχία" ευελπιστεί η πρώτη παρουσία της σε τελικό να είναι και καλή.

Για τον (τυπικά) γηπεδούχο Απόλλωνα η νίκη αποτελεί τη μοναδική έξοδο στην Ευρώπη, ενώ η ΑΕΚ θέλει το τρόπαιο, ώστε να μην πάει χαμένη αυτή η χρονιά. Ο Παθιακάκης ελπίζει πως θα καταφέρει ό,τι πριν από 17 χρόνια ως παίκτης του Πανιωνίου. Ο Μπάγεβιτς ότι θα πάρει τη ρεβάνς, αλλά και το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του ως προπονητής στην ΑΕΚ.

Ο προπονητής του Απόλλωνα άφησε εκτός 16άδας τους έμπειρους Μήνου, Παπαδόπουλο, ποντάροντας προφανώς στους νεαρούς, φιλόδοξους, αλλά και γρήγορους αντικαταστάτες τους. Ο Σερβοέλληνας από την πλευρά του προβληματίζεται για δύο πρόσωπα. Το φρουρό του Νικολαϊδη και τη χρησιμοποίηση του Μανωλά, που έχει να παίξει περίπου δύο μήνες. Μάλλον θα αγωνιστεί ο αρχηγός και τον "κοντό" θα μαρκάρει ο Βλάχος. Αν ο Μανωλάς κάτσει στον πάγκο, τότε τον Νικολαϊδη θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Καραγιάννης.

Φαβορί είναι η ΑΕΚ, όπως αποδέχονται αμφότερες οι πλευρές. Ομως άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη. Ο Απόλλωνας έχει αποδείξει την αξία του. Αλλωστε είναι ένας αγώνας και όλα γίνονται, όπως επισημαίνουν - με διαφορετική αφετηρία και κατάληξη - οι δύο τεχνικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ