Πέμπτη 16 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ερασιτέχνες μαθητές

Μέχρι το Σάββατο, ο Δήμος Νίκαιας θα φιλοξενεί, στο "Κατράκειο",τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Αρχαίου Δράματος,που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και την ΟΛΜΕ.

Στους Αγώνες Αρχαίου Δράματος και Σύγχρονου Θεάτρου, συμμετέχουν 200 σχολεία απ' όλη την Ελλάδα και τον Απόδημο Ελληνισμό, συνολικά 4.000 μαθητές. Οι αγώνες διεξάγονται πρώτα σε περιφερειακό επίπεδο και μετά σε πανελλήνιο. Οι πρώτες παραστάσεις των περιφερειακών αγώνων έρχονται στους πανελλήνιους και στους νικητές απονέμεται χρυσό, αργυρό και χάλκινο έπαθλο. Η παράσταση αρχαίου δράματος, που θα τιμηθεί με το πρώτο βραβείο, θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή, οπότε θα απονεμηθούν και τα βραβεία. Η αντίστοιχη, βραβευμένη παράσταση σύγχρονου θεάτρου, θα παιχτεί στο Εθνικό στις 20/5.

Να σημειώσουμε, όμως, και το 5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας,που οργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων - Κηδεμόνων Νίκαιας, στο οποίο συμμετέχουν 35 σχήματα ερασιτεχνικής δημιουργίας (θέατρο, χορός, εικαστικά έργα) 2.000 μαθητών. Το θεατρικό σκέλος του μαθητικού φεστιβάλ φιλοξενείται όλο το μήνα στο Δημοτικό Θέατρο "Εσπερος" και στο "Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ