Παρασκευή 17 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προς σχηματισμό κυβέρνησης

ΡΩΜΗ.-

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Οσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο, συναντήθηκε χτες με ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για να συζητήσουν για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Ο Σκάλφαρο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σήμερα.

Σε συνάντηση του Σκάλφαρο με τον ηγέτη της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Φάουστο Μπερτινότι, ο τελευταίος επιβεβαίωσε στον Ιταλό Πρόεδρο ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση αλλά εξέφρασε την αντίθεσή του σε ορισμένα ονόματα που έχουν αναφερθεί ως υποψήφιοι για τα οικονομικά υπουργεία.

Ο Μπερτινότι ζήτησε να υπάρξουν νέα πρόσωπα στα υπουργεία αυτά. Οταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν εννοούσε τον πρώην πρωθυπουργό Κάρλο Ατζέλιο Τσάμπι, ο Μπερτινότι απάντησε: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρά το προσωπικό και ηθικό του κύρος, το όνομά του δεν αποτελεί δείγμα ανανέωσης". Στο μεταξύ, πριν ακόμα του δοθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο ηγέτης του συνασπισμού "Ελιά", που κέρδισε τις τελευταίες εκλογές, Ρομάνο Πρόντι, φαίνεται πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνει περικοπές και να αυξήσει τους φόρους. Κάποιες εφημερίδες της Ιταλίας, δημοσίευσαν χτες σε άρθρα τους ότι ο Πρόντι σκοπεύει να "πάρει την υπόθεση στα χέρια του" από τον πρώην πρωθυπουργό Λαμπέρτο Ντίνι, ο οποίος ήταν έτοιμος να ανακοινώσει περικοπές που φτάνουν τις 12 τρισεκατομμύρια λίρες (7,7 δισεκατομμύρια δολάρια).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ