Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ
Νίκη της χτεσινής αντιπολίτευσης

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Γιβραλτάρ νίκησε το κυβερνών Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, αποσπώντας τις 8 από τις 15 έδρες του Κοινοβουλίου, στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη. Ο νικητής των εκλογών δήλωσε χτες ότι το Γιβραλτάρ θα αναζητήσει την καλυτέρευση των σχέσεων με την Ισπανία, όμως επισήμανε ότι το θέμα της κυριαρχίας δεν μπαίνει για συζήτηση.

Πάντως, οι σοσιαλδημοκράτες του Πίτερ Καριάνα συγκέντρωσαν 8 έδρες, ενώ το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού, Τζο Μποσάνο, 7 έδρες. Το ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία έφθασε το 87,67%.

"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα που επιδιώκαμε και που το Γιβραλτάρ χρειάζεται. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης", δήλωσε ο Καριάνα και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση της εικόνας της χώρας του στο εξωτερικό.

Μετά τις προχτεσινές εκλογές τερματίζεται η οκτάχρονη διακυβέρνηση του Γιβραλτάρ από το Εργατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Τζο Μποσάνο, ο οποίος ακολούθησε πολιτική χαλάρωσης των δεσμών με το Λονδίνο, υιοθετώντας ταυτόχρονα μια πιο μαχητική στάση έναντι των ισπανικών διεκδικήσεων προς το Γιβραλτάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ