Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΑ

ΦΕΚ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με αριθμό φύλλου 329 και ημερομηνία έκδοσης 13 Μάη 1996, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία παρέχεται η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη, μεταξύ αυτής και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σύναψη δανείου ποσού 45 δισ. δρχ. για τη χρηματοδότηση των έργων "5η Μονάδα ans Αγ. Δημητρίου και Bunker λιγνίτη στο Ν. Π. Πτολεμαϊδας". Με την απόφαση αυτή το ελληνικό δημόσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ, που απορρέουν από τη σύμβαση δανείου, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ της ΔΕΗ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σε περίπτωση καθυστέρησης εξόφλησης ληξιπρόθεσμης δόσης ή τόκων εκ μέρους της ΔΕΗ. Επίσης, με την απόφαση καθορίζεται προμήθεια υπέρ του δημοσίου για την παρεχόμενη εγγύηση 1%.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Διήμερο συνέδριο στις 10 και 11 Ιούνη 1996, με θέμα "Στρατηγικές Management για την ευημερία της Ελλάδας", διοργανώνει ο τομέας συνεδρίων του περιοδικού ECONOMIST - The Economist Conferences, σε συνεργασία με την Hazlis Congress Organizers LTD. Οπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλων κομμάτων.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Υπογράφτηκε στις 13 Μάη 1996 η σύμβαση για την ανάπλαση της Καλλιθέας Ρόδου και αναμένεται η εγκατάσταση του εργολάβου, προκειμένου να αρχίσουν οι σχετικές εργασίες. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) με ανακοίνωσή του αναφέρει ότιέχει σκοπό να εγγράψει στο εθνικό σκέλος του Β Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το έργο "Διάσωση και αποκατάσταση εγκαταστάσεων Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας Ρόδου" με προϋπολογισμό 300 εκατ. δρχ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει την αποκατάσταση ορισμένων οικοδομικών εργασιών στον άξονα από την είσοδο των εγκαταστάσεων μέχρι την παραλία, το σιντριβάνι, την πλατεία, την κρήνη, την υποδομή των υδραυλικών και άλλες σχετικές εργασίες.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: Σεμινάριο με θέμα "Οι Δεσμευτικές Δασμολογικές Πληροφορίες", οι οποίες παρέχονται από τις τελωνειακές αρχές των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους ενδιαφερόμενους και αφορούν τη δασμολογική κατάταξη εμπορευμάτων που πρόκειται να εισαχθούν από τρίτες χώρες, διοργανώνεται στην Αθήνα, στα πλαίσια του κοινοτικού προγράμματος τελωνειακής εκπαίδευσης "Ματθαίος" και κατόπιν συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στο σεμινάριο αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της επιτροπής και τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους τρεις εκπροσώπους τους. Επίσης, έχουν κληθεί να παραστούν οι 15 συνδεδεμένες χώρες με παρατηρητές τους, καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με γνώμονα τα κέρδη του κεφαλαίου (2019-10-18 00:00:00.0)
Σαμαράς - Τσίπρας ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού (2013-04-18 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το ξεπούλημα (2005-10-22 00:00:00.0)
Εισβολή της ΔΕΗ στα Βαλκάνια στην υπηρεσία των πολυεθνικών (2002-01-31 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ευθύνες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ (1998-12-05 00:00:00.0)
Τέλος η "σκληρή" εξωτερική πολιτική (1995-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ