Σάββατο 18 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα το συνέδριο των καπνεργατών

ΕΣΚ: "Να αποκρούσουμε την επέλαση των πολυεθνικών"

Το εκλογοαπολογιστικό της συνέδριο πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδας (ΟΕΚΕ) στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της η "Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση" (ΕΣΚ) τονίζει ότι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΟΕΚΕ γίνεται σε συνθήκες βαθιάς κρίσης στην καπνοβιομηχανία, διόγκωσης της ανεργίας, σκλήρυνσης της θέσης των βιομηχάνων και της κυβέρνησης. Οι βιομήχανοι - συνεχίζει - βιάζονται να "ξεμπερδέψουν" με τα δικαιώματα των εργαζομένων και να αποδυναμώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Στόχος τους, επισημαίνεται, είναι η μείωση του ήδη μικρού εργατικού κόστους, η αλλαγή εργασιακών σχέσεων και η συνεχής αμφισβήτηση των κατακτήσεων με όλους τους τρόπους.

Η ΕΣΚ καλεί τους αντιπροσώπους να την υποστηρίξουν με την ψήφο τους προκειμένου να ενισχυθεί η δράση της Ομοσπονδίας για: Την προστασία της ντόπιας παραγωγής με την εφαρμογή κλαδικής πολιτικής. Την εναντίωση στην επέλαση των πολυεθνικών και ντόπιων συνεργατών τους στα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων. Τη διεκδίκηση καλύτερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αντιμετώπιση της ανεργίας με την εφαρμογή του 35ωρου - 7ωρου - 5νθήμερου, χωρίς μείωση αποδοχών. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Τη σύνταξη στο 80% του βασικού μισθού, τη δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ