Τρίτη 21 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρική επιμόρφωση

Διαπιστώνοντας την έλλειψη θεατρικής παιδείας στον τόπο μας, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος,μετά από 50 χρόνια δραστηριότητας, αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί με τους συνεργάτες του ένα Θεατρικό Εργαστήρι σεπρότυπα ξένων εργαστηρίων, με σκοπό την επιμόρφωση επαγγελματιών ηθοποιών και των νέων που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί. Εχοντας και την 10χρονη εμπειρία του Θεατρικού Εργαστηρίου, τα αποτελέσματα του οποίου υπήρξαν εντυπωσιακά, οΒασίλης Διαμαντόπουλος,σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε το διετή προγραμματισμό με τους εξής στόχους:

Την επιλογή ταλαντούχων νέων σπουδαστών, που σε 4μηνη βάση, θα δουλέψουν, προκειμένου να πάρουν μέρος σε επαγγελματικές παραστάσεις, που θα οργανώσει το Θεατρικό Εργαστήρι. Στόχος, επίσης, είναι να ανεβάσει τις "Τρωάδες", το καλοκαίρι του 1997, σε Επίδαυρο, Δωδώνη, Φιλίππους και άλλα αρχαία θέατρα.

Τη δημιουργία θερινού τμήματος, για όλους τους νέους, που θέλουν να προετοιμαστούν για εξετάσεις στις δραματικές σχολές. Τη δημιουργία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ειδικού τμήματος για παιδιά 7 - 17 ετών. Τη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους, καθώς και τη δημιουργία εργαστηρίου διετούς φοίτησης για νέους που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί.

"Η έλλειψη θεατρικής παιδείας - τόνισε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος - δε συγκινεί την πολιτεία. Κι όμως στην παιδεία στηρίζεται όχι μόνο ο πολιτισμός, αλλά και η οικονομική ανάπτυξη της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ