Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και απολύσεις στη "Σακαλίδης"

Στη Βουλή έφερε το θέμα το ΚΚΕ

Σε απολύσεις εργαζομένων προχωρά η επιχείρηση "Σακαλίδης" στην Πάτρα και το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Στριφτάρης και Δ. Κουμπούρης,καταθέτοντας σχετική ερώτηση για τον υπουργό Εργασίας.

Στην ερώτηση σημειώνεται ότι οι απολύσεις στο εργοστάσιο της Πάτρας, που απασχολεί 57 εργαζόμενους, γίνονται αφού η επιχείρηση "δεν κατάφερε μετά την αντίσταση του σωματείου και των εργαζομένων να επιβάλει τριήμερη εργασία τη βδομάδα".

Τονίζεται, επίσης, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που έχει εργοστάσιο και στη Νίκαια με 130 εργαζόμενους, πήρε από τον ΟΑΕ,σε εξευτελιστικές τιμές, τις επιχειρήσεις ΑΡΙΣΤΟΝ, ΑΘΗΝΑ και "Πειραϊκή - Πατραϊκή" Ν. Ιωνίας."Μάλιστα, για την τελευταία επιχείρηση ουδέποτε ο επιχειρηματίας εφάρμοσε τους όρους του συμβολαίου αγοράς. Επίσης, έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για επιδοτούμενες επενδύσεις σε παραμεθόρια περιοχή", υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο υπουργός ερωτάται "τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τις αυθαιρεσίες του συγκεκριμένου επιχειρηματία, καθώς και για να μη γίνουν απολύσεις στο εργοστάσιο της Πάτρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ