Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε ασφυξία η ΠΥΡΚΑΛ

Με τα γνωστά "θα" απαντά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ενώ η επιχείρηση δεν είναι σε θέση να καταβάλλει ούτε καν τους μισθούς. Αμεση χρηματοδότηση της ΠΥΡΚΑΛ, απαιτούν οι εργαζόμενοι

Σε οριακό σημείο οικονομικής ασφυξίας έχει φτάσει η ΠΥΡΚΑΛ,μη έχοντας δυνατότητα ούτε να καταβάλλει τους μισθούς στους 1.769 εργαζόμενούς της, στους οποίους οφείλει την εξόφληση του Απρίλη και το πρώτο 15ήμερο του Μάη. Παρά την εκρηκτικότητα των προβλημάτων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γερ. Αρσένης,στη συνάντηση που είχε προχτές με τα σωματεία της ΠΥΡΚΑΛ, παρέπεμψε τη λύση τους στο μέλλον...

Ο υπουργός δε δεσμεύτηκε σε κανένα από τα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, σημειώνοντας απλώς ότι θα τα εξετάσει. Συγκεκριμένα έθεσαν τις προτάσεις τους για οριστική ρύθμιση των παλιών χρεών της επιχείρησης, την ανάθεση στην εταιρία παραγγελιών για παραγωγή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος, επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Αίτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η χρηματοδότηση της εταιρίας, ώστε να αντεπεξέλθει στις λειτουργικές και παραγωγικές της ανάγκες. Να σημειώσουμε ότι εκκρεμεί αίτημα της εταιρίας για χρηματοδότηση με 5 δισ. δραχμές.

Οπως θα μας πει ο Θ. Πατρίκιος,πρόεδρος του Εργασιακού Συμβουλίου, "αν τα χρήματα αυτά δε δοθούν μέχρι τις 20 Ιούνη, τότε δε θα μπορέσει η επιχείρηση να καλύψει τον στόχο για υλοποίηση παραγγελιών 15 δισ. δρχ.". Ωστόσο εκτιμά ότι υπάρχει κάποια εξέλιξη, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Θ. Κοτρώνης,γραμματέας του Σωματείου Υμηττού και στέλεχος της ΕΣΑΚ, σημειώνει ότι "ο υπουργός είπε τα γνωστά "θα", που και οι προηγούμενοί του υπουργοί μάς έχουν κατά καιρούς πει. Δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και παρέπεμψε στον Ιούλιο τις οποιεσδήποτε λύσεις. Η ΠΥΡΚΑΛ είναι κομμάτι του νευραλγικού τομέα της εθνικής άμυνας και πιστεύουμε ότι δεν έχει το δικαίωμα κανένας να παίζει μαζί της και να τη χρησιμοποιεί σε εσωκομματικά παιχνίδια. Η απόφαση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΔΣ του Σωματείου του Υμηττού, για αναστολή των κινητοποιήσεων, δείχνει ότι δε βγάζει τα σωστά συμπεράσματα απ' τις απαντήσεις του υπουργού και στην πράξη εξυπηρετεί την τακτική της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ