Πέμπτη 23 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από το γέλιο στο δάκρυ

Μια ταινία, που ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία και στην τραγωδία, προβάλλει η ΕΤ-2 στις 23.00, στην ταινιοθήκη της Πέμπτης. Το "Γαμήλιο πάρτι" αφηγείται τον εικονικό, λευκό γάμο, που αναγκάζεται να κάνει ένας νέος άνδρας που ζει στη Ν. Υόρκη και κατάγεται από την Ταϊβάν. Ο νέος είναι ομοφυλόφιλος και απεγνωσμένα, κρύβοντας την ιδιαιτερότητά του από τους γονείς του, αποφασίζει να παντρευτεί. Οι γονείς - πρωταγωνιστές του έργου - άνθρωποι συντηρητικοί, πηγαίνουν στη Ν. Υόρκη, με αποσκευές τα ήθη, τα έθιμα, τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις τους. Οταν έκπληκτοι θα διαπιστώσουν ότι "ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί", που λέει και το τραγουδάκι, θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν... Πρόκειται για ταινία που σε κάνει να γελάς και να δακρύζεις. Τιμήθηκε με τη "Χρυσή Αρκτο" του Φεστιβάλ Βερολίνου το 1994.

Από το SEVEN X στις 22.00 "Φρανκεστάιν Τζούνιορ" του Μελ Μπρουκς.

Απολαυστική, ευρηματική ταινία, που σατιρίζει τις ταινίες τρόμου. Ο Μπρουκς σατιρίζει εύστοχα και πλάθει με ακρίβεια εξαιρετικά δύσκολους χαρακτήρες. Αναπλάθει ανθρώπους και σκηνές από φιλμ που δόνησαν τις σκοτεινές αίθουσες των κινηματογράφων, κόβοντας την ανάσα του θεατή...

Από το STAR στις 22.45 "Η γυναικάρα με κόκκινα" του Τζιν Γουάιλντερ.

Ενας σαρανταπεντάρης αποφασίζει να κατακτήσει και να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Να κάνει δική του μια πανέμορφη γυναίκα που φοράει κόκκινα και τη βλέπει σαν ταύρος. Είναι ένα ριμέικ μια γαλλικής κωμωδίας του Υβ Ρομπέρ, που παρακολουθείται ευχάριστα.

Από το STAR στις 00.45 "Σκυλίσια καταδίωξη" του Κάερλ Ράιζ.

Το 1971 ο πόλεμος του Βιετνάμ αρχίζει να κοπάζει. Ο Τζον Κόνεβερς, ένας πολεμικός ανταποκριτής, αποφασίζει να επιστρέψει πια στην πατρίδα του. Αποσκευές του είναι οι φρικτές αναμνήσεις, με μια γαρνιτούρα τριών κιλών καθαρής ηρωίνης... Θα καταφέρει να περάσει το λευκό θάνατο από το τελωνείο, όμως, ευτυχώς για τους υπόλοιπους, μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει. Με τους: Νικ Νόλτε, Τιούντεϊ Γουέλτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ