Σάββατο 25 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
"Μυρίζει" νέα αναταραχή στην ασφαλιστική αγορά
  • Δυο ασφαλιστικές εταιρίες εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα στον κλάδο ζημιών, ενώ καθυστερούν στην καταβολή αποζημιώσεων στους ασφαλισμένους. Πάντως, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών προτιμά τις εξαγορές από το κλείσιμο
  • Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται από το υπουργείο Ανάπτυξης

Σοβαρά προβλήματα φερεγγυότητας, που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους, εμφανίζουν δύο ασφαλιστικές εταιρίες, τα ονόματα των οποίων αρχίζουν από "Π" και "Μ". Η μία από αυτές είχε παραπεμφθεί στον εισαγγελέα πριν από δύο περίπου μήνες, με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, γιατί καθυστερούσε να καταβάλει στους ασφαλισμένους τις αποζημιώσεις που δικαιούνταν.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η εταιρία αυτή εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μην αποζημιώνει τους δικαιούχους ασφαλισμένους και εμφανίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα στον κλάδο ζημιών, που συνιστούν παράβαση των όρων περί φερεγγυότητας. Το γραφείο διεθνούς ασφάλισης έχει ζητήσει την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εν λόγω εταιρίας,ενώ εκκρεμούν σε βάρος της τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις από ασφαλισμένους που προσέφυγαν εκεί, προκειμένου να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους. Παράλληλα, υπάρχει σε βάρος της απόφαση αναγκαστικού πλειστηριασμού περιουσιακών της στοιχείων από το ταμείο επικουρικής ασφάλισης των ασφαλιστών και των εργαζομένων σε ασφαλιστικές εταιρίες για συσσωρευμένα χρέη, ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει σωρεία καταγγελιών και παραπόνων από ασφαλισμένους που δεν εισπράττουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Ο φάκελος με τα στοιχεία της εταιρίας θα παραπεμφθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης την ερχόμενη βδομάδα οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την τύχη της.

Σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων παρουσιάζει και η δεύτερη ασφαλιστική εταιρία, ενώ υπάρχουν σε βάρος της καταγγελίες για υποτίμηση ζημιών και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες.Πάντως, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών είναι κατά των ανακλήσεων αδειών λειτουργίας, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί επιπλέον το επικουρικό κεφάλαιο και προβάλλουν ως λύση την εξαγορά μικρών εταιριών που είναι στα πρόθυρα κλεισίματος.

Μελίνα ΖΙΑΓΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ