Πέμπτη 30 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Καμία επιπλέον αύξηση

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει με οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση αύξηση των αποδοχών των βουλευτών, μέσω της προτεινόμενης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής ή με άλλο τρόπο", υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος,αναφερόμενος στις πρόσφατες προτάσεις του προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, για την αλλαγή του Κανονισμού του Σώματος, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται διάταξη που ορίζει ότι θα παίρνουν επιπλέον αποζημίωση όσοι βουλευτές μετέχουν σε οποιαδήποτε επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση του Κοινοβουλίου. "Σε συνθήκες σκληρής λιτότητας για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους - συνεχίζει ο Αντ. Σκυλλάκος - θα είναι δικαιολογημένη η αντίδρασή τους σε μία τέτοια προοπτική". Και καταλήγει τονίζοντας ότι"το ΚΚΕ παραμένει στην πάγια θέση του ότι η όποια αύξηση των αποδοχών των βουλευτών δεν μπορεί να ξεπερνά τις αυξήσεις που δίνονται στους δημόσιους υπάλληλους".

Στο μεταξύ, ο Απ. Κακλαμάνης,απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στη Θεσσαλονίκη για δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στην ουσία η σχετική ρύθμιση αποτελεί πριμ για τους βουλευτές, το οποίο φτάνει στο ύψος των 300.000 δρχ. μηνιαίως, σημείωσε: "Τα σχετικά δημοσιεύματα αναιρούνται σήμερα από το μέγιστο μέρος του αθηναϊκού Τύπου. Δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Οπως επίσης οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης, της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, είναι σαφείς. Δεν επικρίνουν τον πρόεδρο της Βουλής για ανύπαρκτο θέμα, αλλά εκείνους που δημιουργούν εντυπώσεις εις βάρος της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Οι Ελληνες βουλευτές, όπως γνωρίζετε, παρακολουθούν την εισοδηματική πολιτική που ισχύει για όλους τους εργαζόμενους. Το έχουν αποδείξει εμπράκτως και κάποτε θα πρέπει να σταματήσει αυτός ο συνεχής διασυρμός των βουλευτών, των εκπροσώπων του ελληνικού λαού".

Από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου: "Το προεδρείο της ΚΟ θεωρεί χρήσιμο να διευκρινίσει ότι κατά τις συναντήσεις που είχε χτες (σ.σ. προχτές) με τον κ. πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο της Βουλής, δε συζητήθηκε θέμα που σχετίζεται με αποζημιώσεις βουλευτών σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις του κ. προέδρου. Τα όσα, λοιπόν, είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα αυτό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα".

Γ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ