Σάββατο 1 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Βρέθηκε χρυσή τομή
  • Με αμοιβαίες υποχωρήσεις συμφώνησαν Α. Φούρας και ΕΠΟ
  • Στάση αναμονής από τη ΦΙΦΑ

Μέσα σε μια νύχτα ΕΠΟ - ΓΓΑ κατάφεραν ό,τι δεν μπόρεσαν μήνες ολόκληρους. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις σε ουσιώδη και μη ζητήματα βρέθηκε η "χρυσή τομή" ώστε να τελειώσει (εκτός απροόπτου) το σίριαλ με το Καταστατικό. Ετσι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κ. Τριβέλλας, επικοινώνησε με τη ΦΙΦΑ ενημερώνοντας ότι απομένει μια... ανάσα για την πλήρη συμφωνία.

Η ΕΕ της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λοιπόν στη χθεσινή συνεδρίασή της αποφάσισε πως η τιμωρία υφίσταται μέχρι να εγκριθεί το Καταστατικό. Οταν αυτό συμβεί αυτόματα η ποινή αίρεται. Πώς και πού επιτεύχθηκε η ιστορική σύγκλιση;

Χθες το πρωί υπήρξε νέα συνάντηση των δύο πλευρών, η οποία ήταν και καθοριστική. Ο υφυπουργός αποδέχτηκε η αθλητική Δικαιοσύνη να είναι αντίστοιχη με τη σύνθεση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Οτι με τη νομιμοποίηση του Καταστατικού αυτό αποτελεί το "ευαγγέλιο" του αθλήματος και να ρυθμίσει το θέμα παραγράφων από διατάξεις του 1958 που δεν αναφέρονται στην τροπολογία.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ αποδέχτηκε οι τηλεοπτικές συμβάσεις να "θεωρούνται" (αντί του "εγκρίνονται") από αυτή και ο αριθμός των ονομάτων που θα προτείνουν οι Ενώσεις διαιτητών να είναι τουλάχιστον διπλάσιος (αντί τριπλάσιος) των μελών. Επίσης η προθεσμία υποβολής για έφεση να παραμείνει πέντε μέρες.

Χτες οι τροπολογίες ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και την επόμενη βδομάδα αναμένεται να εγκριθεί και από την Ολομέλεια. Οι δύο πλευρές δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένες και ευχαριστημένες. Για όσους εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι υπήρξε αυτή τη φορά που έλειπε από τις προηγούμενες ώστε να επέλθει συμφωνία, το έντονο ενδιαφέρον του Γ. Βαρδινογιάννη (λόγω Τσάμπιονς Λιγκ) και η τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό μπορεί να δώσει μια πρώτη εξήγηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ