Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΚΑΛ
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρη προς τον υπουργό Αμυνας

Το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης την ΠΥΡΚΑΛ, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αμυνας.

"Σε οικονομικό και παραγωγικό αδιέξοδο, τονίζεται στην ερώτηση, οδηγεί η κυβέρνηση με την πολιτική της την ΠΥΡΚΑΛ. Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, η εξόφληση των μισθών του Απρίλη, έγινε στα τέλη Μάη, ενώ οι μισθοί του Μάη δεν έχουν καταβληθεί ακόμα. Την ίδια στιγμή δεν ικανοποιείται αίτημα της διοίκησης για χορήγηση 5 δισ. δραχμών, προκειμένου να καλυφθούν οι φετινές λειτουργικές και παραγωγικές ανάγκες της επιχείρησης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αν τα χρήματα αυτά δεν καταβληθούν μέχρι τις 20 Ιούνη, τότε η επιχείρηση δε θα μπορέσει να πραγματοποιήσει παραγγελίες 15 δισ. δραχμών".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Αμυνας: "Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα επαρκής χρηματοδότηση της ΠΥΡΚΑΛ, προκειμένου να καταβάλλονται κανονικά και στην ώρα τους οι αποδοχές του προσωπικού, αλλά και να αναπτυχθεί απρόσκοπτα η παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ