Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αναβρασμός ενόψει πανελλαδικής απεργίας

Με στάσεις εργασίας, περιφερειακές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις ο κλάδος μπαίνει στη μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις

Δύο τρίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο "Αγιος Γεώργιος Λυκαβηττού",από τις 9 πμ ως τις 12 μ και από τις 9 μμ ως τις 12 μμ. Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου διεκδικούν την υπογραφή ικανοποιητικής επιχειρησιακής σύμβασης, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Η απόφαση για στάσεις εργασίας εντάσσεται και στη γενικότερη προσπάθεια των σωματείων του κλάδου για την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις 20 του Ιούνη, που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (ΠΟΕΕ - ΥΤΕ). Το κύριο αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, που έχει "βαλτώσει", εξαιτίας της άρνησης των εργοδοτών να ικανοποιήσουν στοιχειώδη αιτήματα των εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, σήμερα πραγματοποιούνται περιφερειακές συσκέψεις σε Κρήτη, Ρόδο, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στις ίδιες πόλεις.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, το οποίο στις 20 του Ιούνη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, εκτός από υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης, διεκδικούν: Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, τη μείωση των προϋποθέσεων για τη συνταξιοδότηση των εποχιακών εργαζομένων, τη νομοθετική κατοχύρωση της επαναπρόσληψης, την κατάργηση του πολυνομοσχεδίου για τη μερική απασχόληση στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, τη μη ενοποίηση του ΤΑΞΥ με άλλα ταμεία κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ