Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ

Τροποποιήσεις ζητούν ΓΣΕΕ - Ομοσπονδίες ΔΕΚΟ, ενώ η ΕΣΑΚ δηλώνει την πλήρη αντίθεσή της

Την υιοθέτηση τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τον "εκσυγχρονισμό" των ΔΕΚΟ,θα ζητήσει σήμερα αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και των προεδρείων των ομοσπονδιών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ,από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου,ενώ συζητείται και το ενδεχόμενο στάσης εργασίας.

Η ΓΣΕΕ σημειώνει την ανάγκη τροποποίησης των άρθρων, που αφορούν την πρόβλεψη "κοινωνικού προϋπολογισμού και ισολογισμού", και την απάλειψη διατάξεων που επιχειρούν παρέμβαση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επίσης, ζητά την "έμπρακτη επιβεβαίωση" ότι έχουν συμπεριληφθεί αλλαγές που έχουν γίνει αποδεκτές, για τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου των ΔΕΚΟ κ.ά.

Ο Σ. Μαντζουράνης,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, δήλωσε στο "Ρ": "Για άλλη μια φορά φάνηκε ότι η λογική του νομοσχεδίου κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα της οικονομίας. Ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή του συνολικά, ενώ δίνεται η δυνατότητα για ξεπούλημα σημαντικών δημόσιων επιχειρήσεων, που οι περισσότερες από αυτές είναι κερδοφόρες. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που στην ουσία καταργεί την έννοια, το ρόλο και τις δυνατότητες του δημόσιου τομέα της οικονομίας.Από αυτή την άποψη η ΕΣΑΚ επαναβεβαιώνει τη θέση της ότι είναι συνολικά αντίθετη με τη λογική και τις προτάσεις του νομοσχεδίου. Ζητάμε την απόσυρσή του και την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου, που, σύμφωνα με τη λογική και τις προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, θα κατοχυρώνει και θα αναβαθμίζει το δημόσιο τομέα της οικονομίας. Είναι ανάγκη το ζήτημα της υπεράσπισης του δημόσιου τομέα της οικονομίας να γίνει υπόθεση των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, αλλά και να αναπτυχθεί ένα πλατύ κοινωνικό κίνημα, που να κατανοεί το ρόλο του δημόσιου τομέα, θα ζητά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των εργαζομένων, και θα ζητάει από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ο δημόσιος τομέας να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε μια προοδευτική αναβάθμιση της οικονομίας της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ