Πέμπτη 6 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση μεταλλεργατών σήμερα

Συγκέντρωση στις 6.30μ.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας, διοργανώνουν από κοινού σήμερα, Πέμπτη, σωματεία εργαζομένων μετάλλου από την Αθήνα, τον Πειραιά και την Ελευσίνα,διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας.

Τα σωματεία απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο όπως σημειώνουν έχει ως στόχο ουσιαστικά την κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας και την παράδοση των χρημάτων του ΟΑΕΔ στα χέρια των βιομηχάνων.

Επίσης, διεκδικούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα του κλάδου και συγκεκριμένα: Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Ουσιαστικά μέτρα για να μην διαλυθεί το Ταμείο Μετάλλου και το ΙΚΑ και χτύπημα της εισφοροκλοπής. Να αυξηθούν οι συντάξεις ΙΚΑ και Ταμείου Μετάλλου. Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την επιβίωση των ανέργων. Τέλος, να προωθηθούν κλαδικές πολιτικές για την ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας στον κλάδο του μετάλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ