Κυριακή 9 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πληρωμένη απάντηση στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Οι Ελληνες κομμουνιστές αντλούν διδάγματα από την πείρα τους, ιδιαίτερα από αυτή της περιόδου '45 - '49, όταν πιστεύοντας τα λόγια των Βρετανών παρέδωσαν τα όπλα και στη συνέχεια έγιναν θύματα σφαγών και δικών σκοπιμότητας. Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, απαντώντας στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του λόρδου Φίνσμπεργκ στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΕΕ. Ο Αγγλος λόρδος, μόλις ο Στρ. Κόρακας τελείωσε την παρέμβασή του στη συζήτηση για τη Συνθήκη του Ντέιτον, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ "είναι προφανώς ο τελευταίος κομμουνιστής που επιμένει στην καθυστέρηση" (!) και επιχείρησε να τον "εγκαλέσει" επειδή τάχα "ξέχασε τους χιλιάδες νεκρούς που έσφαξαν οι κομμουνιστές το 1945 - 1949". Ανταπαντώντας στις αντικομμουνιστικές χυδαιότητες του Αγγλου λόρδου, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε:

"Λυπάμαι πολύ που ο λόρδος Φίνσμπεργκ έκανε αυτή την αναφορά στους Ελληνες κομμουνιστές. Και νιώθω ιδιαίτερα προσβεβλημένος γιατί ένας πολιτικός της εμβέλειας του κ. Φίνσμπεργκ νομίζω ότι θα έπρεπε να ξέρει ότι οι Ελληνες κομμουνιστές κατά τη ναζιστική κατοχή, ήταν αυτοί που σήκωσαν τη σημαία και οργάνωσαν τη μεγαλειώδη εθνική αντίσταση για την οποία ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι από δω κι εμπρός θα λέμε ότι οι ήρωες αγωνίζονται ως Ελληνες και όχι οι Ελληνες σαν ήρωες.

Λυπάμαι πολύ γιατί αναφέρθηκε στην περίοδο '45 - '49, που χαρακτηρίζεται από μια ανοιχτή στρατιωτική βρετανική επέμβαση στην Ελλάδα, με βομβαρδισμούς κατά της Αθήνας, οι οποίοι ήταν χειρότεροι και από αυτούς των ναζί. Λυπάμαι πολύ που αναφέρθηκε σε μια περίοδο όπου οι Ελληνες κομμουνιστές έκαναν το λάθος να πιστέψουν στα λόγια των Βρετανών και να παραδώσουν τα όπλα και στη συνέχεια να γίνουν θύματα σφαγών και δικών σκοπιμότητας με χιλιάδες εκτελεσμένους. Κι αν λέμε σήμερα αυτά, τα λέμε αντλώντας διδάγματα και από τη δική μας πείρα.

Λυπάμαι, λοιπόν, κ. πρόεδρε, αλλά δεν περίμενα από τον κ. Φίνσμπεργκ μια τέτοια παρέμβαση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ